Vieme o tom a pracujeme na tom

Peter Szabó - foto Peter Szabó
SCA roasting professional
COFFEEIN novinky 04.02.2016
Vieme o tom a pracujeme na tom

Nástrah, ktoré majú firmy a podnikatelia, je naozaj veľa. To najhoršie je, samozrejme, keď nemajú odbyt pre svoje produkty a služby. Ale rovnako ťažké je zvládať aj rast. Prijímanie nových a vhodných zamestnancov na nové pozície. Riešenie logistiky, skladu, cash flow atď., atď.

Aj naša pražiareň COFFEEIN sa dostala do bodu, kedy rastie rýchlym tempom, a my sa to snažíme zvládať najlepšie, ako vieme. No, žiaľ, pri tomto procese robíme aj množstvo chýb, ako napríklad: neskoré doručenie objednávok, vynechanie niektorých položiek/káv z objednávok, nahradenie položiek inými, poslanie balíka ako dobierku, pritom už bol zaplatený - a mnoho iných chýb.

Naša najväčšia výhoda je aj naša najväčšia nevýhoda. Chceme predávať veľmi čerstvé kávy (max. 14 dní od praženia), a preto je riešenie praženia a logistiky obtiažne. Pražiareň máme v Šahách, ale objednávky cez e-shop sa riešia v Nitre, takže ak niečo vypadne, musí sa čakať na ďalšie praženie, a tým pádom sa odkladá aj odoslanie objednávky.

Vieme o všetkom a naozaj vynakladáme na riešenie problémov 100 % úsilia. Ale aby to neboli len prázdne reči, tak si poďme povedať, čo konkrétne s tým ideme urobiť najbližšie týždňe.

1. Nový priestor na e-shop

Najdôležitejší bod. Rozšírili sme priestory pražiarne o cca 30m2. Tento priestor nám postačí na vytvorenie nového pracoviska na vybavovanie objednávok prijatých cez e-shop. Tu zamestnáme aj človeka, ktorý bude mať na starosti len e-shop, objednávky z neho, vaše e-maily a telefonáty. Nový priestor sa nachádza v budove pražiarne, takže ak sa aj niečo vypredá, tak do 30 minút vieme túto kávu dopražiť. Preto si myslím, že to odstráni 90 % problémov. Plán spustenia je od 15. 2. 2016.

2. Automatická fakturácia

Prešli sme na automatickú fakturáciu. Od 1. 2. 2016 sa teda nebude stávať, že na faktúru zabudneme priložiť nejakú položku z objednávky, alebo popletieme metódu dodania.

3. Nové balenia sáčkov

Sáčky s kávami budeme zvárať teplom, takže budú hermeticky uzatvorené aj s jednocestným ventilom. Značne to spomalí proces oxidácie kávy.

4. Nová pražička

Nová hi-tech pražička aj s profilovacím programom. Na našu novú pražičku sa neskutočne tešíme. Bude to iný level praženia kávy. Jej technológia nám pomôže pri pražení získať veľmi dobrú konštantnosť. Nová pražička nám dorazí cca 15. 3. 2016 a začneme na nej pražiť od 1. 4. 2016

Všetkým našim zákazníkom ďakujem za priazeň a že ste na nás nezanevreli ani pri našich pochybeniach. Ak by vám napadli nejaké veci, ktoré by sme ešte mali riešiť, tak mi neváhajte napísať na peter@coffeein.sk. Ďakujem.

 

Ak ste pri čítaní tohto článku dostali chuť na kávu, tak navštívte náš e-shop s kávou www.coffeein.sk a vyberte si čersvto praženú kávu z celého sveta. Teraz so zľavovým kódom BLOG10 získate navyše aj 10% zľavu na celý nákup.

 

COFFEEIN Elite - espresso zmes