Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Alternatívny kávovar Hario V60 - set

Set obsahujúci kávovar Hario V60, sklenenú nádobu na servírovanie kávy a 40 ks papierových filtrov na kávu. TIP: Pod obrázkom kávovaru nájdete fotonávod i video, ako si cez tento kávovar pripraviť kávu.

Cena (s DPH)

39.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Ďalšie informácie

Návod, ako si pripraviť kávu cez Hario V60

 

Na začiatok je dôležité povedať, že existujú rôzne metódy prípravy cez Hario. Na internete je množstvo foto-návodov, ale aj videí. Taktiež si môžete vymyslieť vlastnú metódu prípravy. Pomeliete si kávu jemnejšie/hrubšie, alebo necháte kávu lúhovať dlhšie/kratšie. Všetko je to na Vás. V našom foto-návode je postup, ktorý sa nám osvedčil najviac a káva nám týmto postupom chutí najviac.

 

1. Predpríprava

 

- Pripravíme si všetko, čo budeme potrebovať. Hario, mlynček na kávu, filtre, kanvicu na horúcu vodu a, samozrejme, kávu.

- Na začiatok si môžeme dať zovrieť vodu a pomalými, krúživými pohybmi ju nalievať na Hario. Zohrejeme tým kávovar aj šálku.

- Vložíme filter do Haria a pomalými, krúživými pohybmi nalievame na neho vodu. Premytie filtra má viacero výhod. Dostanete z neho preč "papierovú" chuť a taktiež sa nalepí na kávovar, čo nám uľahčí prácu.

 

 

2. Príprava

 

- Do mlynčeka nasypeme cca 20 - 24 g kávy a kávu namelieme. Každému sadne iná hrúbka mletia. My sme kávu namleli na hrúbku približne kuchynskej soli.

- Pred mletím dáme zovrieť vodu. Po zovretí by mala chladnúť cca minútu. Správna teplota je 93 - 94 stupňov.

- Mletú kávu nasypete do filtra. Následne chytíte kávovar za uško a jemne pobúchate po stole. Takto káva viac sadne na seba.

- Kávovar s kávou položíte buď na šálku, z ktorej kávu budete piť, alebo na väčšiu nádobu, z ktorej následne kávu budete rozlievať, a extrakcia môže začať.

 

 

3. Extrakcia

 

- Na začiatok nalejte cca 1 dcl horúcej vody na kávu a počkajte 30 sekúnd. Káva začne "kvitnúť".

- Po 30 sekundách môžete pomalými, krúživými pohybmi začať nalievať kávu. Začína sa od stredu a krúžením sa pomaly dostávate na okraj.

- Kávu vo filtri môžete zamiešať a trošku počkať, kým prebieha extrakcia.

- Asi po minúte extrakcie môžete rovnakým krúživým pohybom nalievať vodu.

- Vodu nalievajte dovtedy, dokým nedostanete požadované množstvo kávy. Vo všeobecnosti to ale vychádza, že na 20 g kávy idú 2 dcl horúcej vody.

 

 

DODATOČNÉ INFO: Zákazníci sa zvyknú pýtať, aký je rozdiel medzi Hario-m a Chemex-om. Rozdiel je hlavne vo filtroch. Chemex má o 25 - 30 % silnejšie filtre. To znamená, že dokážu zadržať viac lipidov a sedimentu, a tak dostávate čistejší finálny produkt. Takáto káva je oveľa sladšia a čistejšia.

Video

Diskusia k produktu - Alternatívny kávovar Hario V60 - set