Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Guatemala La Bolsa - svetlé praženie (200 g, zrnková)

Kávovníkovú farmu La Bolsa založil v roku 1958 lekár Jorge Vides, ktorý chcel zmeniť povolanie. Umiestnenie svojej prvej farmy si starostlivo vyberal. Nakoniec ju založil v regióne Huehuetenango, ktorý je naozaj výnimočný, pretože leží medzi dvoma pohoriami, ktoré vytvárajú veľmi vlhké a teplotne stabilné prostredie.

Jorge pestuje svoje kávovníky v tieni stromov Inga vo vulkanickej pôde, ktorú obohacuje dusíkom. Na jeho farme sa zber zrelých čerešní vykonáva 2x ročne, a to vždy výlučne ručne. Po pozbieraní sa kávovníkové čerešne spracujú mokrou metódou, kde sa zrná nechávajú fermentovať 18 - 24 hodín. Po ukončení fermentácie sa sušia na afrických posteliach na priamom slnku.

100 % Arabica
Speciality grade
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Skladom
Dátum praženia: 22.03.2017

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

8.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Telo kávy je mohutné a plné, so sladkou aciditou ovocia. V jej chuti nájdeme tóny rôznych citrusov, ako sú pomaranče, citróny a limetky. Dochuť je sladká a môžeme v nej nájsť nektárinky, broskyne a mliečnu čokoládu. Geniálna káva na filter.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Bourbon a Caturra sa pestujú vo vulkanickej pôde, v regióne Huehuetenango v oblasti La Libertad, v nadmorskej výške 1500 - 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou, fermetnvoané cca 24 hod., a následne sú sušené na slnku. Ručný zber 2016.

Ďalšie informácie

REGIÓN: La Libertad, Huehuetenango
FARMA: Finca La Bolsa (Lot: El Cipres)
FARMÁR: Jorge Vides 
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Bourbon, Caturra
SPRACOVANIE: mokré (24-hodinová fermentácia), sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1500 – 1700 m n. m.
ZBER: ručný, 2016

Odporúčame

Diskusia k produktu - Guatemala La Bolsa - svetlé praženie (200 g, zrnková)