Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Panama La Aurora - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)

Roberto Brenes sa rozhodol stať farmárom v roku 2006, kedy kúpil pozemok v regióne Chiriqui, len 2 km od hraníc s Kostarikou. Svoju kávovníkovú farmu pomenoval po svojej dcére Aurore.

Roberto pracoval celý život s financiami a bol bankárom, no tento život ho začal nudiť a rozhodol sa pre malé dobrodružstvo. Na novo zakúpenom pozemku najprv zasadil stromy ako základ pre zdravý rast kávovníkov (kávovníky majú radi tieň). Rozhodol sa, že bude pestovať len 2 odrody kávovníkov, a to Geishu a Catuai.

Roberto sa celý život hnal za výsledkami, a táto vlastnosť mu zostala aj vo farmárčení. Chce byť najlepším a do pestovania dáva naozaj všetko. Investuje nemalé prostriedky do know-how a neustále sa vzdeláva a investuje do svojej farmy. Prvé výsledky na seba nenechali dlho čakať a už viackrát jeho kávy vyhrali národné aj medzinárodné ceny Cup of Excellence. V roku 2016 dostala jeho Geisha dokonca 95 bodov.

My od Roberta prinášame sladkú a obľúbenú odrodu Catuai, ktorá bola spracovaná suchou metódou. Poslednú dobu som zaťažený na „naturalky“, a táto káva len potvrdzuje moju lásku k nim. Určite odporúčam vyskúšať svetlé praženie na espresso, moku aj filter, a tmavé praženie na mohutné čokoládové espresso.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Vypredané
Dátum praženia: 16.04.2018

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

8.00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné, chuťovo veľmi vyrovnané. V chuti dominujú hlavne sládké a čokoládové tóny so stredne silnou aciditou citrusov. Dochuť sa nesie v podobnom duchu a môžeme v nej nájsť zelené jablká a horkosť grapefruitu.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Catuai sa pestujú v regióne Chiriqui, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1450 -1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou. Ručný zber a triedenie. Zber január – marec 2017.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Chiriqui

FARMA: La Aurora

FARMÁR: Roberto Brenes

PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály

ODRODA: 100 % Catuai

SPRACOVANIE: mokré - washed

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1450 - 1700 m n. m.

ZBER: ručný, január - marec 2017

Diskusia k produktu - Panama La Aurora - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)