Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Rwanda Macuba - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)

Spracovateľská stanica Macuba leží v regióne Nyamasheke, na juhu krajiny, v blízkosti hraníc s Burundi a chráneného pralesu Nyungwe. Tento región je známy svojími zdravými, šťavnatými a sladkými kávami. Je to vďaka skĺbeniu skvelých podmienok, ako sú vysoká nadmorská výška, pôda bohatá na minerály a množstvo zrážok. V neposlednom rade sú to aj samotní farmári, ktorí zbierajú a odovzdávajú len tie najkrajšie a nalepšie čerešne zo svojej úrody. Zber prebieha od marca do júna a je, samozrejme, ručný. Drobní farmári z regiónu odovzdávajú svoju úrodu do spracovateľskej stanice (Macuba), ktorá ich férovo vyplatí a preberá starostlivosť o ich čerešne.

Farmári odviedli svoj kus práce a nasleduje práca ľudí v spracovateľskej stanici. Prvý krok je manuálny. Pracovníci vyhadzujú mierne prezreté alebo nedozreté čerešne a zostávajú tak už naozaj len tie najkrajšie. Nasleduje kaďa s vodou, kde sa menej kvalitné čerešne oddelia (nie všetky defektné sa dajú vidieť vizuálne). Tie zdravé putujú ďalej a cestou sa vylúpávajú kávovníkové zrná z čerešne. Zrnká s kusmi dužiny mieria do fermentačnej kade, kde sa fermentujú 12 hodín. Fermentácia sa postára o zvyšnú dužinu, ktorá opadne, a tým dostaneme čisté zrná. Nasleduje sušenie na priamom africkom slnku, ktoré trvá cca 14 dní.

Na koniec kávu stačí pomlieť a uvariť si ju svojou obľúbenou metódou. Po vypití sa tento krásny kolobeh uzavrie :-)

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Vypredané
Dátum praženia: 02.07.2018

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

8.00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Telo kávy je intenzívne a ovocné. V chuti dominuje acidita tropického ovocia a citrusov. Dochuť kávy je dlhá, pripomínajúca čierny čaj a grapefruit. Skvelá káva na filter a ovocné espresso.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Bourbon sa pestujú vo veľmi bohatej a úrodnej pôde, v regióne Nyamasheke, v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou, zbierané a triedené ručne. Zber marec - jún 2017.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Nyamasheke

FARMA: drobní farmári z regiónu

SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Macuba

PÔDA: piesočnatá hlinitá pôda

ODRODA: 100 % Bourbon (žltý a červený)

SPRACOVANIE: mokré

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 1700 m n. m.

ZBER: ručný zber, marec - jún 2017

 

Viac informácií o káve z Rwandy sa dočítate v našom článku.

Diskusia k produktu - Rwanda Macuba - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)