Mariana je majiteľkou farmy Ype Amarelo. Jej starí rodičia aj rodičia boli kávoví farmári a aj Mariana vyrastala a pracovala celý život na kávovníkovej farme. Takže nebudem preháňať, keď poviem, že káva je jej život. Po tom, čo v roku 2016 zdedila farmu svojich rodičov sa rozhodla, že posunie pestovanie kávovníkov na ďalšiu úroveň a bude tvoriť výberovú kávu.
Ona, jej manžel a dve deti sú jedinými zamestnancami farmy, takže sa jedná o nano lot s ročnou produkciou 2200kg zelenej kávy. Z tejto produkcie sme 260kg odkúpili my a tak prácu Mariany budete môcť posúdiť aj vy. SCA ju posúdila na 89 bodov čo je dosť dobré :-)
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Káva ma stredne silné, orieškové telo. V chuti dominuje čokoláda, oriešky a až sladkosť nátierky z orieškového krému. Dochuť kávy sa nesie v podobnom duchu, no na pozadí je cítiť veľmi jemnú ovocnosť vyplývajúcu z metódy spracovania.
Kávovníky odrody Catuai a Caturra sa pestujú v regióne Caparaó, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1150 - 1350 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou a zbierané a triedené ručne v roku 2019.
REGIÓN: Caparaó
MESTO: Alto Jequitibá
FARMA: Ype Amarelo
FARMÁR: Mariana Pereira dos Santos
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Catuaí (červený a žltý)
SPRACOVANIE: suché - natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1150 – 1350 m n. m.
ZBER: ručný, júl – august 2019