Hugo Herman Lopez je farmárom 3. generácie a káve sa venuje od útleho veku. Narodil sa na kávovníkovej farme a svojich potomkov tiež priniesol na kávovníkovú farmu. Jeho microlot, farma El Naranjo, živí jeho a jeho rodinu. Ako väčšina farmárov v Hondurase spracováva kávu mokrou metódou, no vplyv Carlosa Estevéza, špecialistu na experimentálne kávy, sa dotkol aj jeho. (Ten istý Carlos Estevéz, ktorý sa postaral o školenie spracovania pri káve El Salvador San Carlos Dos.)
Hugo sa teda rozhodol, že vyčlení určitú časť úrody a spracuje ju experimentálnou metódou, a to 90-hodinovou maceráciou a následne vysuší na slnku. Po ručnom selektívnom zbere sa čerešne umyjú a následne dajú macerovať na 90 hodín do špeciálnych barelov. Po macerácii sa čerešne dajú sušiť na „africké postele“ na priame slnko na 10 – 13 dní. Po vysušení sa zrná očistia, vylúpu a zabalia do vriec, kde káva oddychuje ďalších 30 dní. Limitovaná edícia – microlot, na sklade máme 210 kg.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Telo kávy je mocné a plné. V chuti dominujú tóny šušeného tropického ovocia, sladkosť karamelu a korenitosť bieleho rumu. V chuti nájdeme taktiež sladkosť tamarindu. Dochuť sa nesie v kávovejšom duchu a pripomína horkú čokoládu.
Kávovníky odrody Parainema sa pestujú v regióne Copan, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1200 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované 90hodinovou maceráciou a následne suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2020.
REGIÓN: Corquin, Copan
FARMA: El Naranjo
FARMÁR: Hugo Herman Lopez
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Parainema
SPRACOVANIE: 90-hodinová macerácia – natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1200 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020