Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Ethiopia Keramo - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

Óóó, áno, konečne naturálna Etiópia, z ktorej padám na zadok. Hľadanie jedinečných naturaliek z tejto africkej zeme je môj fetiš. Milujem sucho spracované Etiópie, pretože sa mi neskutočne páči tá sila a živočíšnosť chute, ktorú majú. Cítim spojenie so zemou, kde sa káva pestovala a cítim chuť ovocia v každom glgu. Keramo je presne taká.

Spoločenstvo farmárov Daye Bensa tvorí 1500 členov, ktorí žijú v pohorí Bombe a jeho blízkom okolí. Sú to drobní pestovatelia, ktorí svoju dokonale dozretú úrodu pozbierajú a následne odovzdajú na spracovateľskú stanicu Keramo. Tá farmárom férovo zaplatí za úrodu a pokračuje v spracovaní čerešní ďalej. V prípade kávy, o ktorej si čítate, je to suché spracovanie. Po spracovaní si káva pár týždňov oddýchne a následne je pripravená na export (aj k nám na Slovensko).

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 05.04.2021

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

8.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné, sirupové. Aróma kávy je veľmi sladká, jahodová a jej chuť sa nesie v podobne sladkom duchu. V chuti nájdeme jahody, egreše, muškát a čučoriedky s veľmi jemným podtónom fermentácie a alkoholu. Dochuť kávy je čokoládová a jemne horká ako kôra citrusov.

Pôvod kávy

Divoké odrody kávovníkov sa pestujú v regióne Sidamo, vo vulkanickej pôde v pohorí Bombe, v nadmorskej výške 2300 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2020.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Sidamo
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Keramo
FARMÁR: drobní farmári z regiónu (Daye Bensa)
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: divoké odrody
SPRACOVANIE: Natural - suché
NADMORSKÁ VÝŠKA: 2300 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020

 

Ak chcete vyťažiť maximum z tejto kávy, tak odporúčame 2 recepty na V60:

 

Matúšov recept:
18g kávy na 255g vody. Voda 97 °C, stredne hrubé mletie.
1. nálev 40g vody - bloom 30 sekúnd
2. nálev 70g vody
3. nálev 70g vody pri 1,20 min
4. nálev 75g vody pri 2,05 min
liať vždy od stredu a krúžiť smerom von. Nechať dotiecť až do konca.
 
Petrov recept:
30g kávy na 360g vody. Voda 97 °C, stredne hrubé mletie.
1. nálev 90g vody - bloom 30 sekúnd
2. nálev 90g vody. Po náleve jemne premiešať lyžičkou
3. nálev 180g vody pri 2 min
liať vždy od stredu a krúžiť smerom von. Nechať dotiecť až do konca.

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Táto naturálna kávička z rodiny výberových si zaslúži vysoké hodnotenie. Chuť je mocná a rozvinutá, krásne ovocná. Podtón fermentácie je rozoznateľný. Výrazná je aj vôňa zŕn po otvorení balíčka, rozoznateľná aj bez etikety. V šálke potom radosť privoňať a hneď potom popíjať. ...Teším sa na ďalšie takéto skvosty.

Diskusia k produktu - Ethiopia Keramo - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)