Colombia Diego Samuel - tmavé praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Colombia Diego Samuel - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Mohli by sme povedať, že Diego Samuel Bermudez je rovnako velký maniak do kávy ako my v našej pražiarni. Ku káve pristupuje viac z vedeckého hľadiska a zameriava sa hlavne na experimentálne spracovania káv. Uplynulých 13 rokov svojho života zasvetil výberovej káve a neustále zlepšuje svoje procesy a metódy spracovania kávy.

Na svojej malej farme pracuje so svojou manželkou, dvomi dcérami a dvomi bratmi. Diego zvolil naozaj inovátorský prístup a vybudoval na farme aj laboratóriu s pražiarňou a kaviarňou a tak priamo na mieste testuje svoje kávy a vyhodnocuje výsledky jeho inovatívnych metód spracovania kávy.

My od neho máme odrodu castillo spracovanú metódou anaerobic natural. Pozbierané čerešne najprv premyje čistou vodou a potom ich dá fermentovať do anaerobického prostredia na 48 hodín. Následne čerešne suši v kontrolovanom prostredí po dobu 120 hodín pri teplote 38°C, kým nedosiahnú požadovanú vlhkosť 11%. Potom čerešne zabalí do špeciálnych sáčkov a ďalej ich suší ďalších 15 dní. Po 15 dňoch prejdú zrná mlynom, manuálnym a potom strojovým triedením a na konci máme dokonalú výberovú kávu, ktorá je 87+ bodová.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City - tmavé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

10,00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 28.02.2022
Upražené a vypité: 219x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuťový profil

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je stredne silné, medové. V chuti dominujú veľmi sladké tóny zrelého ovocia ako sú broskyne a jahody. Dochuť kávy sa nesie v mierne horkejšom duchu a nájdeme v nej grapefruit a horkú čokoládu.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody castillo sa pestujú v regióne El Tambo v nadmorskej výške 1700 - 1950 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované „anaerobic natural“ metódou. Ručný zber a triedenie 2020/2021.

Ďalšie informácie

REGIÓN: El Tambo, Cauca
FARMA: Diego Samuel
FARMÁR: Diego Samuel Bermudez
PODA: vulkanická, bohatá na živiny
ODRODA: castillo
SPRACOVANIE: anaerobic natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 - 1950 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2021

 

Zaujímajú Vás nové trendy v spracovaní kávy? Môžete si o nich prečítať viac v našom článku TU.

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Neviete to povedať slovami? Povedzte to kávou

Chcem obdarovať moju mamu