Keď sa zberač stane majiteľom farmy
Jose Miller Gutierrez od detstva pracoval ako zberač kávovníkových čerešní, takže celý svoj život zasvetil káve. Na zbery chodil aj na farmu San Sebastian v regióne Tolima. V roku 2005 sa pôvodný majiteľ farmy rozhodol, že farmu odpredá. José túto príležitosť nemohol zmeškať, takže vytvoril plán ako farmu odkúpi. Požičal si od rodiny aj kamarátov a s pôvodným majiteľom vypracoval splátkový kalendár. Sen sa stal skutočnosťou a José je dnes jediným majiteľom farmy San Sebastian.
José kráča s dobou a rýchlo pochopil filozofiu výberovej kávy. Na jeho farme sa zbierajú všetky čerešne len ručne a samozrejme len tie zrelé. Od kamaráta farmára sa dopočul o anaerobickej fermentácii a rozhodol sa zaradiť túto metódu spracovania do svojho repertoára. Potreboval niekoľko rokov na jej zdokonalenie a učil sa metódou pokus/omyl. Dnes je na svoj postup fermentácie veľmi hrdý a dokáže vďaka nemu vytvoriť jedinečnú chuť kávy. Bohatá vulkanická pôda v kombinácii s anaerobickou fermentáciou vytvorila veľmi sladkú a chuťovo bohatú kávu.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: full City
Metóda prípravy: espresso, moka
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Aróma kávy je prenikavá a sladká. Telo kávy je mocné a čokoládové. V chuti dominuje sladkosť višní a tropického ovocia, ktorá sa kĺbi s chuťou červeného hrozna. Dochuť kávy sa nesie v horkom duchu kakaa a karamelu.
Kávovníky odrody Castillo sa pestujú v regióne Tolima vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1800 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované 120 h anaerobickou fermentáciou a následne sušené ako natural. Ručný zber a triedenie 2022.
REGIÓN: Tolima, Ataco
FARMA: Finca San Sebastian
FARMÁR: José Miller Gutierrez
ODRODA: Castillo
SPRACOVANIE: 120h anaerobická fermentácia - natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 - 1800 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2022
SCA - 86b
Teraz ku každej objednávke nad 35 eur: