EXPERIMENTÁLNY RUŽOVÝ BOURBON
S rodinou Ortíz spolupracujeme od roku 2022. Vtedy sme prvý krát nakúpili slávnu geishu od Williama Ortíza (syna Libarda). Následne sme v tomto roku mali geishu od jeho druhého syna Juliana. Všetko nádherné a sladké kávy, ktoré boli spracované experimentálnymi postupmi.
Ich otec Libardo sa káve venuje už vyše 50 rokov a na farme prežil väčšinu svojho života. Patrí skôr k tradičnejším farmárom, ktorí kávu spracúvajú suchou, alebo mokrou metódou. No videl ako sa ich synom darí dosahovať skvelé výsledky s experimentálnymi kávami a rozhodol sa pre vlastný experiment nazvaný honey anaerobic.
Po zbere čerešní ich dal anaerobicky fermentovať na 48 hodín a potom ich spracoval klasickou honey metódou (vylúpal zrná tak, že na nich zostalo ovocie a tie sa potom sušili na slnku cca. 25 dní). Pink bourbon je najsladšia odroda kávovníkov a "vytuningovaná" fermentáciou sa sladkosť znásobila.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Aróma kávy je veľmi sladká, medová. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti sa kĺbi sladkosť tropického ovocia. Všetky chuti sú v krásnej harmónii a nič nedominuje. Dochuť kávy je mierne horká, karamelová.
Kávovníky odrody pink bourbon sa pestujú v regióne Bruselas vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované anaerobic honey metódou. Ručný zber a triedenie 2023.
REGIÓN: Bruselas, Huila
FARMA: Finca La Cabaña
FARMÁR: Libardo Ortíz
ODRODA: Pink Bourbon
SPRACOVANIE: honey anaerobic (48 h fermentácia)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023