QUO VADIS COFFEEIN - Náš manifest

Peter Szabó - foto Peter Szabó
SCA roasting professional
COFFEEIN články 10.05.2021
QUO VADIS COFFEEIN - Náš manifest

COFFEEIN bude mať v lete 15. júla už 10 rokov. Už pár týždňov som mal pocit, že potrebujem niečo povedať, ale až do dnešného dňa som nenašiel tie správne slová. 10 rokov je naozaj dlhá doba a kto nás pozná, ten vie, čím sme si prešli a aká dlhá cesta je už za nami. Mnoho zákazníkov od nás kupuje kávu takmer od samých začiatkov a s mnohými sa poznám osobne.

 

Po desiatich rokoch som cítil potrebu „vytesať do kameňa“ určité piliere pražiarne COFFEEIN. Kto sme? Za čím si stojíme a čo nás ženie vpred?

 

KVALITA

Tak často používané slovo, ktoré sa znásilňuje v skoro každej reklame. Čo znamená kvalita pre nás? V prvom rade je to kvalita ľudí, ktorí stoja za pražiarňou COFFEEIN. Káve sa venujeme 10 rokov a je to naša jediná činnosť. S kávou sa budíme, žijeme a zaspávame každý deň.

 

Nasleduje kvalita zrna, s ktorým pracujeme. Kávu nakupujeme len od overených dodávateľov a farmárov a prechádza niekoľko-stupňovým prísnym výberom. V našej ponuke teda nájdete len kávy, za ktorými si stojíme na 100 %.

 

Kvalita technológií dopĺňa celok. Pracujeme s hi-tech bubnovou pražičkou COFFEETOOL, ktorú riadime pomocou tabletu na ktorom vidíme celý proces praženia v krivkách. Vieme si nastaviť presnú silu plynových horákov, rýchlosť točenia bubna alebo silu cyklónu. Celý proces praženia máme dokonale pod kontrolou.

 

ČERSTVOSŤ

Čerstvosť zelenej aj praženej kávy je alfa a omega našej pražiarne. Na čerstvosti staviame celý náš podnik a je to jeden z najdôležitejších faktorov pri výbere kávy. Od farmárov nakupujeme najčerstvejšie a najnovšie zbery a následne kávu pražíme každý týždeň v pondelok a utorok v malých dávkach. Pri každej káve v e-shope a aj na etikete máme uvedený dátum praženia, a tak presne viete, akú čerstvú kávu kupujete.

 

EDUKÁCIA

Od založenia pražiarne sa aktívne venujeme aj edukácii zákazníkov. Pravidelne píšeme články o káve na náš blog, robíme degustácie káv a vydali sme aj vlastnú knihu o káve. Sme toho názoru, že dobre informovaný a (v kávovej tematike) vzdelaný zákazník bude vedieť oceniť skutočnú kvalitu práce farmárov a aj tú našu v pražiarni.

 

SLUŽBY

Tvrdo pracujeme aj na tom, aby čerstvo pražená výberová káva rozvoňala vaše domovy čo možno najskôr. Súhra kolegov v pražiarni zabezpečuje, že väčšinu objednávok posielame do 24 hodín s maximálne čerstvou kávou. Samozrejme, nie sme dokonalí a chyby robíme aj my. Ale som názoru, že pod dobré služby patrí aj rýchle a spoľahlivé vyriešenie prípadných reklamácií. Preto sa nikdy nebojte ozvať s hocičím, čo máte na srdci.

 

VÍZIA

Keď som zakladal pražiareň v Šahách (r. 2015), tak som už mal jasný cieľ. Prinášať na trh kvalitnú a čerstvú kávu, ktorú vieme doručiť v krátkom čase zákazníkom po celom Slovensku. Za tie roky sme vybudovali pražiareň a firmu so šikovnými ľuďmi vďaka ktorým sa tento cieľ darí napĺňať.

 

Dnes siaha moja vízia ešte ďalej. Neustále a neúnavne hľadám kávy, ktoré sú tak jedinečné, že odlíšia našu pražiareň od tých ostatných. Degustujem, hľadám a, samozrejme, pravidelne zaraďujem do našej ponuky to najlepšie, čo sa ku mne dostane. Tento nekonečný hon za dokonalou kávou ma ženie vpred. Na tejto nikdy nekončiacej ceste ochutnávam tie najlepšie kávy od farmárov z celého sveta. A, samozrejme, všetci naši zákazníci ochutnávajú tieto kávy spolu s nami. Som rád, že sa mám s kým deliť o tieto chuťové zážitky. Ďakujem každému zákazníkovi, pretože spolu tvoríme COFFEEIN.

 

Ak ste pri čítaní tohto článku dostali chuť na kávu, tak navštívte náš e-shop s kávou www.coffeein.sk a vyberte si čersvto praženú kávu z celého sveta. Teraz so zľavovým kódom BLOG10 získate navyše aj 10% zľavu na celý nákup.

 

COFFEEIN Elite - espresso zmes