Timemore C2 - recenzia a skúsenosi

Peter Szabó - foto Peter Szabó
SCA roasting professional
COFFEEIN články 06.09.2021
Timemore C2 - recenzia a skúsenosi

Nie až tak dávno sa mi dostal do rúk ručný mlynček na kávu Timemore C2. Doma používam Comandante a v pražiarni mám jednoduchý lodos temp. U svokry používam Porlex Tall a poslednú dobu som musel mlieť aj so skeronom od haria. Takže mám celkom dobrý prehľad v ručných mlynčekoch od najlacnejších až po ten najdrahší.

 

Timemore si ma ale získal na plnej čiare. Pred pár dňami sme na ňom mleli aj na brew bare, kde sme na ňom pomleli asi 10 x 20 gramov kávy počas hodinky a zvládol to bez najmenších problémov. A my s ním.

 

Choďme ale na vec. Prečo je taký dobrý? Osobne sa mi najviac páči jeho telo, ktoré má drobné drážky diamantového tvaru. V ruke drží, nešmýka sa, netočí sa, nevypadáva a tak je stabilný a dobre sa s ním melie aj po stojačky (s lodosom musím mlieť po sediačky, tak, že ho mám medzi nohami). Ďalšia super vec je jeho mlecí mechanizmus, ktorý je zasadený do tela vďaka guľovým ložiskám. Mlecie kamene sú kónické z tvrdenej nehrdzavejúcej ocele a majú 38 mm. Rukoväť na mletie je dostatočne dlhá a vyvíja dostatočný pákový efekt na ľahšie mletie. Na mlynčeku meliem len svetlo pražené kávy v hodné na filter (zrná sú tvrdšie) a 20 gramov kávy pomeliem za cca. 20 – 30 sekúnd bez najmenších problémov.

 

Konzistentnosť a kvalita mletia sú na skvelej úrovni a dovolím si povedať, že kvalitou mletia konkuruje cenovo drahším ručným mlynčekom. Mlynček má možnosť nastaviť hrúbku mletia „klikacím“ spôsobom, takže si viete vždy zaznačiť na koľko klikov meliete na danú metódu prípravy. Osobne ho používam na moku a V60. Zásobník na mletú kávu je z hliníka a vďaka tomu káva menej elektrizuje.

 

Ak to mám zhrnúť, tak Timemore C2 je ručný mlynček, ktorý je doživotná investícia. Masívne telo, dobrý a prepracovaný mlecí mechanizmus a rozumná cena z neho robia ručný mlynček, ktorý v pomere cena/kvalita nemá konkurenciu. Odporúčam kávičkárom, ktorí denne pripravujú filtrovanú kávu.

 

Ak si chcete mlynček Timemore C2 zakúpiť, tak ho nájdete na našom E-SHOPE

 

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

Timemore C2

 

Ak ste pri čítaní tohto článku dostali chuť na kávu, tak navštívte náš e-shop s kávou www.coffeein.sk a vyberte si čersvto praženú kávu z celého sveta. Teraz so zľavovým kódom BLOG10 získate navyše aj 10% zľavu na celý nákup.