Wilfa Svart – recenzia a skúsenosti

Peter Szabó | 06.09.2021 COFFEEIN články
Wilfa Svart – recenzia a skúsenosti

S mlynčekom na kávu Wilfa Svart som sa spoznal v jednom grafickom štúdiu, kde denne pripravia zhruba 3-4 filtrované kávy cez moccamaster. Presne na takéto účely je vhodný a mletie na filtrovanú kávu mu ide skvelo.

 

V tejto cenovej hladine mám skúsenosti s mlynčekom Baratza Encore a elektrickým mlynčekom Hario V60. Tieto dva elektrické mlynčeky sú priama konkurencie našej Wilfy. Wilfa Svart ponúka vo veľmi rozumnej cene kvalitné a rýchle mletie na filtrovanú kávu. Veľmi sa mi páči jeho prevedenie a dizajn a naozaj mu nemám čo vytknúť ani z hľadiska kvality mletia ani z hľadiska samotného dizajnu a používania.

 

Mlynček má kónické uloženie mlecích kameňov, ktoré sú vyrobené z tvrdenej nerezovej ocele. Hrúbka mletia sa nastavuje tiež veľmi jednoducho vďaka otočnej nádobe v ktorej je aj káva. Nádoba má na sebe natlačených 5 možností/návrhov, takže ihneď viete nastaviť moku, french press, alebo aeropress. Nemusíte hľadať správnu hrúbku štýlom pokus/omyl a míňať desiatky gramov kávy. Okrem toho sú ale medzi odporúčanými nastaveniami zúbky, takže dokopy od najjemnejšieho po najhrubšie nastavenie je až 70 políčok. Vďaka tomu určite nájdete dokonalú hrúbku mletia pre všetky druhy filtrovaných káv. Mlynček má taktiež aj časovač mletia a jeho zásobník poberie až 250 gramov kávy.

 

Oproti vyššie spomínaným konkurentom je lacnejší, ľahší a melie rýchlejšie. Momentálne je to na našom trhu najlepší elektrický mlynček do 200 eur na filtrovanú kávu.

 

Kúpiť si Wilfa Svart môžete aj v našom E-SHOPE.

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

Wilfa Svart

 

Ak ste pri čítaní tohto článku dostali chuť na kávu, tak navštívte náš e-shop s kávou www.coffeein.sk a vyberte si čersvto praženú kávu z celého sveta. Teraz so zľavovým kódom BLOG10 získate navyše aj 10% zľavu na celý nákup.