Káva nie je len čierna (fotonávod na prípravu kávového dezertu)

Peter Szabó - foto Peter Szabó
SCA roasting professional
Príprava rôznych káv a kávových nápojov 18.01.2012
Káva nie je len čierna (fotonávod na prípravu kávového dezertu)

Z kávy sa pripravujú rôzne nápoje a zákusky. Dnes si ukážeme prípravu chutného tekutého dezertu, ktorý určite uľahodí každému. Príprave je veľmi jednoduchá a zaberie vám pár minút.

1. krok

Pripravíme si všetky suroviny a pomôcky a namelieme si čerstvú kávu. Pre tento dezert je dobré použiť kávu s čokoládovou chuťou ako je Honduras alebo Brasil Santos.

2. krok

Do 5 cl pohára vytlačíme 1 cl Pikniku.

3. krok

Opatrne nanesieme druhú vrstvu. Teda na Piknik natlačíme 1 cl Pikaa.

4. krok

Pripravíme si espresso.

5. krok

Kávu opatrne a pomaly prelejeme do pohára.

6. krok

Ozdobíme šľahačkou a vychutnáme si ho :-)

Nápoj môžete celý pomiešať, alebo jesť/piť každú vrstvu zvlášť. Každý mix vytvorí nové chute. Želám dobrú chuť a s výsledkom sa smelo podeľte na našej Facebook stránke :-)

 

Ak ste pri čítaní tohto článku dostali chuť na kávu, tak navštívte náš e-shop s kávou www.coffeein.sk a vyberte si čersvto praženú kávu z celého sveta. Teraz so zľavovým kódom BLOG10 získate navyše aj 10% zľavu na celý nákup.

 

COFFEEIN Elite - espresso zmes