Nový cenník káv COFFEEIN od 1. 6. 2016

Peter Szabó | 01.06.2016 COFFEEIN články
Nový cenník káv COFFEEIN od 1. 6. 2016

Naša pražiareň COFFEEIN urobila za posledné mesiace obrovské kroky vpred. Práve vďaká vám, našim zákanzíkom, sa stále dokážeme posúvať vpred a rásť. Posun a rast by ale nebol možný bez zvýšených nákladov, a preto budeme musieť mierne upraviť ceny káv. Pozrime sa na to ale detailne.

S rastom a zvyšovaním kvality a servisu sú spojené aj zvýšené náklady na prevádzku, zamestnancov a technológie. Posledné mesiace dokážeme vybaviť veľké množstvo objednávok v rekordne krátkom čase (väčšinu do pár hodín od prijatia). A čo je ešte dôležitejšie, tak vždy s ultra čerstvou kávou. Môže za to fakt, že sme prijali nového zamestnanca, ktorý rieši len e-shop a objednávky z neho.

Ďalšia, nemenej dôležitá, vec je naša nová pražička. Technologická špička, ktorá nám zaručuje konštantnejšie praženie a je vyrobená z kvalitnejších materiálov než naša predošlá. Jej hlavné výhody sú ekologickejšie infra plynové horáky, ktoré kávu menej pália a viac karamelizujú, špeciálny 2-stenný bubón a veľmi výkonný motor na chladenie kávy*.

* - V roku 2002 SCAA spravilo výskum, kde upražili rovnakú kávu rovnakou krivkou, ale najprv ju chaldili 4 min. a potom 6 min. Zistili, že pri dlhšom chladení (len 2 min. navyše) stratila káva až 30 % sacharidov! Ide o to, že za dobu, o ktorú sa káva chladila dlhšie, sa sacharidy naviazali na látky v zrne, ktoré nie sú rozpustné vo vode, a tým pádom sa nedostali do šálky pri extrakcii, ale zostali v zrne.

Posledný faktor, ktorý nám posledné mesiace zvýšil náklady je to najdôležitejšie. Surovina, teda zelená káva. Našli sme nového dodávateľa, ktorý pracuje len s výberovými kávami, a tak VŠETKY arabiky v našej ponuke sú hodnotené ako výberové, a to 80+ SCAA bodov.

Poďme ale k cenám. Od 1. 6. 2016 bude cena všetkých arabík 5,90 € za 200-gramové balenie. Limitované edície budú za 8 € za 200-gramové balenie tak, ako to bolo doteraz. Naša espresso zmes Elite bude za 5,50 € za 200-gramové balenie a espresso zmes Forte za 5 € za 200-gramové balenie. Pre registrovaných zákazníkov platí na všetky kávy 5 % zľava tak, ako to bolo doteraz.

 

Ak ste pri čítaní tohto článku dostali chuť na kávu, tak navštívte náš e-shop s kávou www.coffeein.sk a vyberte si čersvto praženú kávu z celého sveta. Teraz so zľavovým kódom BLOG10 získate navyše aj 10% zľavu na celý nákup.

 

COFFEEIN Elite - espresso zmes