Menu
- Doručenie zadarmo pri objednávke nad 50 € -
← späť

Papua New Guinea Lamari - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Papua je relatívne nová čo sa týka v pestovaní výberovej kávy. Až 85% kávy pochádza od drobných farmárov, ktorí svoju úrodu predajú do najbližšej spracovateľskej stanice. Lamari je spracovateľská stanica, ktorá dostala meno po rieke, ktorá preteká v jej blízkosti. Vodu z tejto rieky používajú aj pri spracovaní kávy.

Ľudia, ktorí stoja za stanicou Lamari sa rozhodli zvýšiť kvalitu predávanej kávy na maximálnu možnú úroveň. Preto pravidelne školia svojich farmárov a ukazujú im ako správne pestovať a zbierať kávovníkové čerešne. Robiť výberovú kávu si žiada väčšie úsilie, ale farmári sú následne lepšie zaplatení a koncoví zákazníci spokojnejší.

Teraz máte možnosť ochutnať prácu farmárov z regiónu Obura-Wonenara a sami zhodnotiť ich úsilie. Budeme radi za každú recenziu, ktorú zanecháte.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

9.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 27.09.2021
Príprava: Káva na filter

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je sladká a karamelová. Telo je stredne silné, čajové. V chuti dominuje čierny čaj a horká čokoláda, ktorá pekne ladí so sladkosťou mandariniek a trstinového cukru. V chuti môžeme nájsť aj jemnú aciditu zeleného jablka. Dochuť sa nesie v horkejšom kakaovom duchu.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Arusha, Blue Mountain, Bourbon a Typica sa pestujú v regióne Obura-Wonenara, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1700 - 2000 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou. Ručný zber a triedenie 2020.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Obura-Wonenara
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Lamari
FARMÁR: drobní farmári z regiónu
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Arusha, Blue Mountain, Bourbon, Typica
SPRACOVANIE: mokré - washed
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 - 2000 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020


Ak chcete vyťažiť maximum z tejto kávy na filter, tak skúste postup od profi baristu Matúša:


V60:
15g, 240g vody, 95°C, stredne hrubé mletie, celkový čas max. 3 minúty
 
1. Naliať 40g vody a nechať 30 sekúnd kvitnúť
2. Pomaly doliať 100g vody
3. Pri 1:30 pomaly doliať 100g vody
4. Premiešať, nechať vychladnúť a vychutnávať
 
Aeropress:
20g, 200g vody, 95°C, hrubšie mletie, celkový čas max. 3 minúty, obrátený spôsob 
 
1. Naliať 200g vody a nechať lúhovať 2 minúty
2. Premiešať 30 sekúnd
3. Nasadiť filter, otočiť a tlačiť do 3:00
4. Premiešať, nechať vychladnúť a vychutnávať


Hodnotenia

Celkovo
Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2021 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0907 444 971
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.