Ako si správne vybrať kávu | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €

Buďme kamoši

Podporujeme

Ako si vybrať kávu

 

Ponuka káv z našej pražiarne je pomerne široká. Nájdete u nás desiatky káv s pestrou paletou chutí, rôzne odrody a druhy a odtiene praženia. Pre bežného kávičkára môže výber správnej kávy robiť problémy. Aby ste sa nemuseli spoliehať na náhodu a kupovať „mačku vo vreci“ tak sme pripravili túto podstránku. 

Vďaka nej Vám uľahčíme výber káv podľa Vašich chuťových preferencií a zabezpečíme, aby ste si užili každú kávu, ktorú od nás nakúpite. Poďme na to!

 

Akú chuť hľadáte v káve?

 

Čokoládové a orieškové chute

 

Skvelé, ste môj človek! Aj ja mám najradšej túto kategóriu, pretože mám rád horkosť kávy, ale milujem aj jej veľmi jemné ovocné podtóny a dochute (nebojte sa, tieto kávy NIESU KYSLÉ). Táto kategória káv je v našej pražiarni zastúpená najviac, pretože toto je metóda praženia, ktorú máme najviac vyšperkovanú. Na e-shope ju nazývame „tmavé praženie“, alebo „full city roast“. Takto označená káva je najlepšia na espresso a pri tomto označení máte istotu, že káva bude čokoládovejšia s minimálnou aciditou/kyslosťou. Ktoré kávy to sú a ktoré Vám môžem odporúčiť?

Espresso (automatický kávovar): Italy, Elite, Nicaragua, Honduras, Peru, Papua, Guatemala, Brasil, Costa Rica

Espresso (pákový kávovar): všetky vyššie spomenuté kávy + Moderna, Columbia

Moka konvička (kotyogó): Papua, Kenya, Etiópia a všetky TMAVO pražené Specialty grade kávy

 

Na tomto linku si môžete pozrieť všetky tmavo pražené kávy vhodné na espresso. Ak chcete ochutnať viac tmavo pražených káv v malých 100g baleniach, tak skúste naše degustačné balenia káv.

 

V našom blogu o káve sme o výbere kávy na espresso napísali obšírny článok. Prečítajte si ako si správne vybrať kávu na espresso.

 

Ovocné, sladké a šťavnaté chute

 

Isto viete, že káva je ovocie a preto je ovocnosť (acidita) v káve normálna, ba žiadaná. Kávy patriace do tejto kategórie nazývame v e-shope „svetlé praženie“, alebo „city roast“. Pri svetlom pražení najviac vyniknú chuťové charakteristiky kávy. Zrno je skaramelizované do bodu, kedy je najsladšie / najovocnejšie a každá takto pražená káva je jedinečná chuťovými vlastnosťami. Problém je, že ak niekto pije celý život prepražené kávy, tak sú svetlo pražené kávy obrovským šokom a samozrejme cítite len kyslosť.

 

Tieto kávy neodporúčam do automatov, pretože ich príprava na espresso je háklivejšia a automaty nedokážu z takto pražených zŕn vytiahnuť celý potenciál chuti. Tieto kávy odporúčam ak si pripravujete kávu alternatívnymi metódami ako je: V60, chemex, aeropress, french press, alebo aj moka konvička.

 

Na tomto linku si môžete pozrieť všetky svetlo pražené kávy vhodné na filter.

 

Ak Vám nepomohla táto podstránka s výberom, alebo máte ďalšie otázky a chcete sa poradiť ohľadom výberu káv, tak nás neváhajte kontaktovať mailom na info@coffeein.sk, alebo telefonicky 0907444971 (Peter Szabó).

Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Neviete to povedať slovami? Povedzte to kávou

Chcem obdarovať moju mamu