V chuti kávy dominujú ťažké čokoládové a kakaové tóny s minimálnou aciditou.
Káva z Nikaraguy je chuťovo veľmi vyrovnaná a vo svete obľúbená. Je vhodná na pitie v každej dennej dobe a svojou vyrovnanosťou a sladkosťou si získala mnoho priaznivcov.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu
Telo kávy je mohutné, čokoládové. V chuti kávy dominujú ťažké čokoládové a kakaové tóny s minimálnou aciditou. Dochuť kávy sa nesie v podobnom čokoládovom duchu. Dochuť je krátka, ale intenzívna.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Jinotega, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 – 2000 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Jinotega
FARMA: drobní farmári z regiónu
DRUŽSTVO: Aldea COOP
ODRODA: Caturra, Catuai
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 2000 m n. m.
Viac informácií o káve z Nikaraguy sa dočítate v našom článku.
Oslávte s nami kávové Vianoce: