Mexico patrí k najsladším kávam v našej ponuke. V chuti prevládajú sladké tóny cukrovej trstiny a oriešky.
Káva sa v Mexiku začala pestovať koncom 18. storočia vo Veracruze. Kávovníku sa začalo dariť a o 2 storočia ho už pestovali v 12 štátoch na 500 000 hektároch pôdy. Mexičania sú na svoju kávu hrdí a viac ako polovicu svojej produkcie si ponechávajú. Na export ide asi 40 % produkcie.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu
Telo kávy je stredne silné, sirupové. Mexico patrí k najsladším kávam v našej ponuke. V chuti prevládajú sladké tóny trstinového cukru, mliečnej a horkej čokolády s veľmi sladkou orechovou dochuťou.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Chiapas v pohorí Sierra Madre, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1200 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Chiapas - Sierra Madre
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Chiapas
ODRODA: Typica / Bourbon / Mundo Novo
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1200 – 1600 m n. m.
Viac informácií o káve z Mexika sa dočítate v našom článku.
Oslávte s nami kávové Vianoce: