-
-
Nie som špecialistka na kávu,som len obyčajná konzumentka kávy ,ale mám ju rada.
Túto kávu sme si vybrali pre nízky obsah kofeínu . Kávička je pre mňa lahodná a vždy sa teším z práce domov na moju poobednú šálku kávy. Zrnká kávy sú voňavé a balenie kávy je tiež veľmi pekné
Prajem vám veľa úspechov, aby ste kávu aj naďalej pripravovali s láskou.Celému kolektívu ešte raz veľa úspechov.
-
-
Celkom zaujímavá káva s čokoládovou chuťou. Acidita je mierna a príjemná. U mňa veľká spokojnosť.
-
Skutočne zaujímavá a komplexná káva. Vôňou skutočne viac kvetinová, avšak nie výrazná. Chuť korenistá, acidita nízka, no prítomná. Mám rád miernu aciditu, avšak pri tejto káve nebola acidita ovocná (jablko, hrozno), ale skutočne rajčinová, čo mi nevyhovovalo. Mierna zemitosť, čokoládu/orechy som osobne v chuti nepostrehol. Chuťovo preferujem iné kávy, iste si však nájde priaznivcov. (pripravované poväčšine ako espresso doppio, 16,5g kávy, cca. 50ml výsledného produktu).
-
K tejto kave nemam ani co dodat len ze urcite treba ODKUSAT.
Nemal som este vsetky kavy z ponuky no je u mna na prvom mieste. Chut jazminu je tam dost dominantna co zboznujem kedze mam aj jazminovy caj velmi rad.
Aroma kavy neopisatelna, treba citit ;)
-
Káva ma naozaj nádhernú arómu, to sa mi na nej azda najviac páči. Netuším ako chutí, keď je pripravená ako espresso, lebo ja si ju robím v Hariu. Ako úplný začiatočník čo sa týka kávy som netušila, že tmavé praženie nevyznie veľmi dobre pri prekvapkávanej káve. Takže moje hodnotenie sa odvíja od toho, že ma zmiatli piktogramy, ktoré uvádzajú vhodnosť tejto kávy pre všetky metódy, pričom to nie je úplne tak. Skúsila som ovplyvniť všetky premenné, cez teplotu vody, hrúbku pomletej kávy, pomer vody a kávy a vždy mi vyšla káva, ktorá ma veľmi neoslovila. Asi je to len mojou osobnou preferenciou ohľadne chuti a verím, že nie mojou neschopnosťou ju správne pripraviť v Hariu, ktovie.
-
Po dlhej dobe som si doprial túto kávu. Chuť by som identifikoval ako horkú čokoládu s jazmínom. Veľmi sladká a zaujímavá káva.
-
Etiópiu som zobral na skúšku, pretože výraznej acidite u káv neviem prísť na chuť. Som príjemne prekvapený:) Naozaj výborná káva, ktorú si viem najviac vychutnať po príprave cez french press. Dlhoznejúcu čokoládovú chuť sprevádzajú príjemné ovocné tóny. Jemne sladká s nevýraznou aciditou. Určite odporúčam.
-
Je ozaj výborná, toto bol môj prvý nákup - siahla som po tejto aj na základe recenzií a môžem povedať len jendo -zrnkové kávy zo supráčov už nechcem ani vidieť. S manželom sme urobili taký malý pokus- nasypali sme na tanier kávu zo supráča /a vôbec nie lacnú/ a túto - už na pohľad bolo vidieť iné praženie - v tej supráčovej bolo každé druhé zrno zhorené a vlastne až teraz sme zistili, čo sme do teraz pili. A ja som stále rozmýšľala prečo tie kávy nie sú také lahodné, aby som ich mohla piť po dúškoch- buď boli horké, príkre, bez peny - no skrátka otras. A ešte dodám, že toto bola prvá káva, ktorú som si nemusela vylepšovať mliekom. Nič navyše táto káva nepotrebuje - vyhovovala nám obom chuťovo. Takže už sa tešíme ako budeme postupne skúšať jednotlivé druhy z tohto obchodíka.
-
Jemná lahodná káva s naozaj výraznou chuťou čokolády. Vhodná aj pre jemnejšie polovičky. Niekedy si ju dám aj v predvečer len kvôli chuti.
-
Vladimír Lukšo
01.10.2015
4,5* - Pri afrických kávach sa vždy trocha obávam, či mojej žene (tj. hlavnému konzumentovi kávy u nás) budú chutiť kôli vyššej acidite, no Etiópia nás oboch príjemne prekvapila. Acidita je samozrejme prítomná, no je veľmi uhladená a zvýrazňuje ostané chute do (takmer) dokonalého súladu. Cítiť horkú čokoládu, ovocnú sladkosť a africkú divokosť, bonus je krásna vôňa.