Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Alternatívny kávovar Aeropress + 200 g zrnkovej kávy ako DARČEK

Vyzerá to tak, že Aeropress je jednou z najmladších metód prípravy kávy. V roku 2005 prišiel na trh Alan Adler s patentom na tento jednoduchý kávovar, pomocou ktorého dokážete pripraviť výbornú kávu. Netrvalo dlho a Aeropress sa stal obľúbeným kávovarom v domácnostiach, ale aj v moderných kaviarňach, kde sa neboja podávať kávu formou alternatív. Ďalšia výhoda Aeropressu je jeho nízka váha, a preto je výborný partner na cesty a dovolenky. Potrebujete k nemu len kanvicu s horúcou vodou, ručný mlynček na kávu a našu čerstvo praženú kávu :-)

BALENIE OBSAHUJE:
Aeropress, lyžicu na miešanie kávy, naberačku na kávu (objem 14 g), lievik, držiak na filtre, 350 ks papierových filtrov, 200 gramov čerstvo praženej kávy

TIP Pod obrázkom kávovaru nájdete fotonávod i video, ako si pomocou Aeropresuu pripraviť kávu.

Cena (s DPH)

31.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Ďalšie informácie

Návod, ako si pripraviť kávu cez Aeropress

 

Na začiatok je dôležité povedať, že existuje viac ako 10 metód príprav kávy cez Aeropress. Na internete je množstvo foto-návodov, ale aj videí. Taktiež si môžete vymyslieť vlastnú metódu prípravy. Pomeliete si kávu jemnejšie/hrubšie, alebo necháte kávu lúhovať dlhšie/kratšie. Všetko je to na Vás. V našom foto-návode je postup, ktorý sa nám osvedčil najviac a káva nám týmto postupom chutí najlepšie.

 

1. Predpríprava

 

- Pripravíme si všetko, čo budeme potrebovať. Aeropress, mlynček na kávu, filtre, konvicu a, samozrejme, kávu. Pred prípravou je dobré celý Aeropress a jeho komponenty umyť v teplej vode.

- Vložíme papierový filter do "zásobníku" a premyjeme ho horúcou vodou. Zásobník s filtrom odložíme a ideme na ďalší krok.

 

 

2. Príprava

 

- Do mlynčeka nasypeme cca 15 g kávy a kávu namelieme. Každému sadne iná hrúbka mletia. My sme kávu namleli na hrúbku približne kuchynskej soli.

- Pred mletím dáme zovrieť vodu. Po zovretí by mala chladnúť cca minútu. Správna teplota je 93 - 94 stupňov.

- Zložíme Aeropress a nasypeme do neho namletú kávu.

- Kávu v Aeropresse zalejeme asi 1 dcl horúcej vody a počkáme 30 sekúnd.

- Počas týchto 30 sekúnd káva "kvitne". Po uplynutí 30 sekúnd kávu poriadne zamiešame (miešame 10 sekúnd) a počkáme ďalších 30 sekúnd.

- Dolejeme horúcu vodu cca 1 cm pod okraj Aeropressu a počkáme 30 sekúnd.

- Kávu poriadne zamiešame (miešame 10 sekúnd) a na Aeropress nasadíme filter.

 

 

3. Extrakcia

 

- Pripravíme si väčšiu šálku a Aeropress otočíme do nej.

- Jemným tlakom začneme tlačiť na Aeropress. Samotná extrakcia by mala trvať cca 20 sekúnd, takže svoj tlak treba prispôsobiť času extrakcie.

- Tesne pred koncom extrakcie budeme počuť syčanie. Znamená to, že extrakcia je už skoro ukončená.

- Vypijeme svoju šálku kávy a máme skvelý deň :-)

 

Video

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    príprava cez aeropress je u mňa niečo ako čajový rituál u japoncov, alebo cigareta pre fajčiarov :) nájsť si svoj postup a potom sa pár krát za deň pri príprave kávy ukľudniť ... na nezaplatenie.

Diskusia k produktu - Alternatívny kávovar Aeropress + 200 g zrnkovej kávy ako DARČEK