Káva - Columbia La Maria - svetlé praženie | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Columbia La Maria - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

Región Antioquia je jedným z najväčších pestovateľských oblastí v Kolumbii a kávový biznis dáva prácu až 6 miliónom ľuďom (len z tohoto regiónu). Región sa nachádza v Andách, ktoré vytvárajú geniálne podmienky na pestovanie kávovníkov. Dlhé roky sa tu káva pestovala ako klasická komodita a neprikladalo sa jej toľko významu ako dnes. Až nárastom 3. vlny pochopili farmári, že za poctivejšiu prácu dokážu dostať oveľa lepšie zaplatené.

Naša nová výberová káva – microlot „La Maria” – je od farmárky, ktorá pochopila výberovú kávu a jej pestovaniu sa venuje naplno. Maria Luzmila Ramizer s manželom a deťmi vlastnia farmu o veľkosti 1 ha a patria do spoločenstva „Andes”, ktoré tvorí 184 drobných farmárov z blízkeho okolia. Maria sa spolu so svojimi kolegami prihlásila do programu mladých farmárov, ktorý učí farmárov, ako sa správne starať a pestovať kávovníky, ale aj ako hospodáriť so svojími zdrojmi.

Podobne, ako naša novinka Tanzánia má aj táto výberová káva hodnotenie 85/100 SCAE.

100 % Arabika
Specialty coffee - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

8,00
Množstvo:
Vypredané
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 28.02.2022

Chuť kávy

Káva má mohutné telo, v ktorom dominuje tmavá čokoláda a kakao v spojení s ovocnou aciditou višní a brusníc. Je veľmi sladká a štavnatá, vhodná na filter, ale aj ovocné espresso.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Caturra sa pestujú vo vulkanickej pôde v oblasti Antioquia, v nadmorskej výške 1800 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou a sušené na slnku. Ručný zber, október 2016 – január 2017.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Antioquia

FARMA: La Maria

FARMÁR: Maria Luzmila Ramizer

PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály

ODRODA: Caturra

SPRACOVANIE: mokré (36-hodinová fermentácia), sušené na priamom slnku

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1800 m n. m.

ZBER: ručný zber, október 2016 – január 2017

 

Viac informácií o káve z Kolumbie sa dočítate v našom článku.

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA 13 ROKOV COFFEEIN

Jupíííííí na nákupy