Teraz naozaj nepreháňam. Táto káva je zatiaľ to najlepšie, čo som pil v roku 2017 na filter. Priniesli sme ju na Drip Fest, kde mala obrovský úspech a počuli sme na ňu len samú chválu.
Táto káva pochádza z regiónu Kochere, od drobných farmárov z regiónu. Každý farmár má maximálne 1 hektár pôdy a celkovo sa pozbieralo a spracovalo len 171 ks 30-kilových vriec. Je to teda microlot, z ktorého sa nám podarilo kúpiť 2 ks 30-kilových vriec. Jupí :-)
Farmári svoje dokonalé červené čerešne predávajú do spracovateľskej stanice Alemi, kde sa káva preberie a pretriedi. Káva je spracovaná suchou metódou (natural), čo len umocňuje jej brutálne krásnu arómu a chuť.
Tmavo praženú ju odporúčam len na prípravu cez French Press a espresso. Z tejto kávy jendoznačne odporúčam skúsiť svetlé praženie, ktoré sa hodí na všetky metódy prípravy. Každá jedna metóda odhalí ďalšiu komoru nových chutí.
100 % Arabika
Specialty coffee - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Veľmi sladká a ovocná káva so stredne silným, štavnatým telom. Vo vôni dominuje aróma sladkej a štavnatej červenej dyne a červeného bobuľového ovocia. To, čo cítiť v aróme je cítiť aj v chuti kávy. Je skvelá na všetky metódy prípravy.
Divoké odrody Arabiky sa pestujú vo vulkanickej pôde, v oblasti Kochere, v nadmorskej výške až 2000 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou a zbierané a triedené ručne. Zber 2016 - 2017.
REGIÓN: Yirgacheffe - Kochere
FARMA: drobní farmári z regiónu (650 členov)
Microlot: Burtukaana (171 ks 30-kilových vriec)
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Alemu
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály a železo
ODRODA: divoké odrody Arabiky
SPRACOVANIE: suché (18 dní sušenia)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 2000 m n. m.
ZBER: december 2016 – február 2017
SCA bodovanie: 87 bodov
Viac informácií o káve z Etiópie sa dočítate v našom článku.