Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Cascara - sušené kávovníkové čerešne (150 g)

Keď som chorý, tak vôbec nemám chuť na kávu, ale cítim, že potrebujem kofeín. Čierny a zelený čaj mi až tak nechutia, ale niečo horúce a sladké by som veľmi rád popíjal. Tramtadadaaa, je tu cascara. Cascara je vysušená kávovníková čerešňa, ktorá je bohatá na antioxidanty, obsahuje kofeín a je veľmi, veľmi sladká. Chuť môže pripomínať šípky, jahody, maliny a rôzne ovocie (záleží od odrody kávovníka). My máme v ponuke novinku a to cascaru z Panamy (farma Finca Hartmann), ktorá je vyrovnaná a sladká, s horkastými tónmi čierneho čaju. V dodatočných informáciách nájdete krátky návod, ako si cascaru pripraviť a dodatočné info.


Veľkosť balenia: 150 g

Cena (s DPH)

6.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Medovo sladká bez náznaku horkosti, alebo zemitosti. V chuti môžete nájsť šípky, jahody, maliny a chuť sladkého zrelého ovocia.

Pôvod kávy

Táto cascara pochádza z Panamy z farmy Hartmann z regiónu Santa Clara. Vznikla zo suchej metódy spracovania. Kávovníky sú odrody maragogype, ktoré sa pestujú vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1300 m. n. m. Ručný zber 2017.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Santa Clara

ODRODA: Maragogype

SPRACOVANIE: suché

FARMA: Finca Hartmann

ZBER: ručný, 2017

 

Návod na prípravu:

1. Dajte zohriať vodu v rýchlovarnej kanvici na 96 °C. Ak nemáte teplomer alebo kanvicu s nastaviteľnou teplotou, tak vieko kanvice po zovretí vody otvorte a počkajte cca 45 – 60 sekúnd.

2. Pripravte si French Press a opláchnite ho teplou vodou.

3. Navážte si cascaru. (Na 100 ml vody dávam 2,5 g cascary.)

4. Presypte cascaru do French Pressu a zalejte ju vodou o teplote cca 95 °C.

5. Počkajte 2 minúty a potom celý obsah poriadne premiešajte.

6. Počkajte ďalšie 2 minúty a potom stlačte filter, ktorým oddelíte cascaru od vody, čím ukončíte extrakciu.

7. Nápoj prelejte do predhriatej šálky.

Diskusia k produktu - Cascara - sušené kávovníkové čerešne (150 g)