Káva - El Salvador Santa Ana | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

EL SALVADOR SANTA ANA (1000 g, zrnková káva)

Novinka

Sladká, karamelová chuť s podtónmi mliečnej čokolády a orieškov. Skvelá káva na espresso.

Táto káva je pestovaná na úrodných vulkanických pôdach južne od vulkánu Santa Ana a prináša nezameniteľnú chuť, ktorá je výsledkom kombinácie hornatej krajiny, mierneho podnebia a bohatej sopečnej pôdy.

Odroda Bourbon je známa vysokou cukornatosťou a svojimi jemnými nuansami chuti. Túto kávu pražíme na odtieň Full City, čím sa zvýrazňuje ich prirodzená sladkosť a komplexnosť. Káva ponúka stredne silné telo s jemnými karamelovými a orieškovými podtónmi, doplnené o mliečnu čokoládu, čo z nej robí ideálnu voľbu na prípravu skvelej šálky espressa.

Káva El Salvador Santa Ana nie je len o chuti. Je to príbeh odolnosti a znovuzrodenia po občianskej vojne, ktorá zasiahla Salvádor. Kávová produkcia tu má hlboké korene datujúce sa do 19. storočia a vďaka vášni a odhodlaniu miestnych farmárov sa káva stala znovu základným pilierom ekonomiky a získala množstvo ocenení Cup of Excellence.

Naše kávové zrná sú zbierané ručne a spracované mokrou metódou, následne sušené na slnku. Káva sa pestuje v nadmorskej výške 1 400 – 1 600 metrov, kde sa zrnám darí vďaka ideálnym podmienkam pre ich rast.

100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

30,90
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 22.05.2024
Upražené a vypité: 461x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné, mierne korenisté. V chuti prevládajú sladko-acídne tóny sušeného tropického ovocia v kombinácii s mliečnou čokoládou a sladkosťou broskýň a višní. Dochuť kávy je mierne horká, pripomínajúca kôru pomaranča a skaramelizovaný trstinový cukor.

Pôvod kávy

Kávovníky sa pestujú južne od vulkánu Santa Ana v rovnomennom regióne. Kávovníkom sa vo vulkanickej pôde náramne darí. Pestujú sa v nadmorskej výške 1400 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Palo de Campana, Santa Ana

FARMA: San Jose La Cumbre

SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: San Jose

ODRODA: Bourbon (žltý, červený)

SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 – 1600 m n. m.

 

Viac informácií o káve zo Salvádoru sa dočítate v našom článku.

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať