Sladká, karamelová chuť s podtónmi mliečnej čokolády a orieškov. Skvelá káva na espresso.
Rovnako ako Honduras alebo Guatemala, aj Salvádor sa zotavuje z občianskej vojny, ktorá poničila krajinu a zruinovala poľnohospodárstvo. Káva sa tu začala pestovať už v 19. storočí a bola predurčená na veľký úspech. Hornatá krajina, mierne podnebie a sopečná pôda sú zárukou kvalitnej kávy. O kvalitách káv zo Salvádoru svedčí aj množstvo ocenení Cup of Excelense.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)
Telo kávy je stredne silné, mierne korenisté. V chuti prevládajú sladko-acídne tóny sušeného tropického ovocia v kombinácii s mliečnou čokoládou a sladkosťou broskýň a višní. Dochuť kávy je mierne horká, pripomínajúca kôru pomaranča a skaramelizovaný trstinový cukor.
Kávovníky sa pestujú južne od vulkánu Santa Ana v rovnomennom regióne. Kávovníkom sa vo vulkanickej pôde náramne darí. Pestujú sa v nadmorskej výške 1400 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Palo de Campana, Santa Ana
FARMA: San Jose La Cumbre
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: San Jose
ODRODA: Bourbon (žltý, červený)
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 – 1600 m n. m.
Viac informácií o káve zo Salvádoru sa dočítate v našom článku.