Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Burundi Nemba - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)

Spracovateľská stanica Nemba bola založená v roku 1990 a leží v regióne Kayanza, ktorá je jedna z najznámejších pestovateľských oblastí v krajine. Stanica funguje na klasickom systéme, teda vykupuje od drobných farmárov z okolia ich úrodu. Následne kávu spracuje a predáva ďalej. Miestni farmári (združenie cca 3113 farmárov) pestujú len odrodu kávovníka Bourbon, ktorá sa v krajine udomácnila ešte v roku 1930. Nemba sa za uplynulé roky vyformovala ako top spracovateľská stanica a každým rokom prekvapujú kvalitou zrna, spracovaním a inováciami v spracovaní kávy. Okrem toho odmeňujú farmárov nadštandardnými cenami za ich úrodu a taktiež ich zadarmo a pravidelne školia, ako pestovať ešte lepšiu kávu.

Výsledkom jednej ich inovácie / experimentu je aj táto káva, o ktorej si práve čítate. Je spracovaná anaerobickou fermentáciou pomocou kvasiniek CIMA, ktoré boli vyvinuté schválne pre spracovanie kávy anaerobickou fermentáciou. Vďaka týmto kvasinkám sa ľahšie kontroluje priebeh fermentácie, a tak je celý proces viac predvídateľný a výsledky o to lepšie. Čerešne sa fermentujú len 12 hodín a následne sa spracujú mokrou metódou. Výsledkom je čistá a iskrivá chuť kávy plná ovocia.


100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 14.06.2021

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

8.00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká pripomínajúca jahody a zrelé sladké ovocie. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti nájdeme drobné bobuľové ovocie, ale aj sladkosť broskýň a sliviek. Dochuť kávy je mierne horká, s náznakom kakaa.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody červený bourbon sa pestujú v regióne Kayanza, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované anaerobickou fermentáciou droždím CIMA a následne sušené na priamom slnku. Ručný zber a triedenie.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Kayanza
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Nemba
FARMÁR: drobní farmári z regiónu
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: 100 % červený Bourbon
SPRACOVANIE: anaerobická fermentácia - CIMA kvasinky
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020/2021

 

Viac o anaeróbnej fermentácii si môžete prečítať v mojom článku Nové trendy v spracovaní kávy – kontrolovaná fermentácia.

Diskusia k produktu - Burundi Nemba - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)