Kávovar na prípravu studenej kávy Hario Mizudashi (600 ml, čierny) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Kávovar na prípravu studenej kávy Hario Mizudashi Cold Brew (600 ml, čierny)

Ak máte radi kávu pripravenú za studena, sme si istí, že si zamilujete tento výrovník cold brew kávy Hario Mizudashi. Táto jednoduchá metóda prípravy prináša hlbokú chuť a bohatú arómu kávy.

Varenie kávy so studenou vodou zachováva jemné chuťové látky a eliminuje horké kyseliny a oleje, ktoré vznikajú pri varení pri vyšších teplotách. Kvalitný sieťový filter zaisťuje čistotu pripraveného nápoja.

Príprava cold brew kávy:
- Zomelte si obľúbenú kávu a dajte ju do sitka (cca 10 g kávy na každých 100 ml vody)
- Vložte sitko do karafy
- Kávu zalejte studenou vodou a potom ju jemne premiešajte
- Všetko vložte do chladničky na 12 - 36 hodín, podľa vašich preferencií
- Potom vyberte sitko a vychutnajte si chuť lahodnej kávy

- Materiál: karfa / nádoba - sklo, držiak - plast
- Farba: hnedá
- Objem: 0,6 l
- Šírka: 13,8 cm
- Výška: 20,8 cm
- Hĺbka: 9,4 cm

Cena (s DPH)

21,00
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Upražené a vypité: 150x

Ďalšie informácie

Najlepší recept na ľadovú kávu - COLD BREW 

Návod na prípravu:

Na začiatok by som rád povedal, že sa jedná o alternatívnu metódu prípravy, čo znamená, že sa fantázii medze nekladú. Nižšie je môj recept a postup, ale vy môžete experimentovať podľa seba. Nebojte sa upraviť pomer gramáže kávy a vody, hrúbku mletia, alebo čas lúhovania.

 cold-brew-priprava-1 

1. Na 700ml vody používam 50g svetlo praženej kávy

cold-brew-priprava-2 

2. Kávu si pomeliem na stredne hrubé mletie (niečo ako na V60, alebo moka konvičku) a pomletú kávu presypem do filtra

cold-brew-priprava-3 

3. Do sklenenej nádoby si napustím 500ml studenej vody a filter s kávou vložím do nádoby s vodou. Potom napustím na kávu vo filtri cca. 200ml studenej vody (asi 2cm pod okraj) a kávu vo filtri poriadne premiešam veľkou lyžicou cold-brew-priprava-4

4. Nádobu uzavriem a dám do chladničky na 16 – 18 hodín

cold-brew-priprava-5

5. po 16 – 18 hod. vyberiem filter s kávou z nádoby a vylúhovanú kávu vyhodím do koša. Filter stačí opláchnuť studenou vodou

cold-brew-priprava-6

TIP! Pred pitím nezabúdajte premiešať obsah celej nádoby, aby sa extrakt rovnomerne rozložil

cold-brew-kava

Krátky videonávod na prípravu cold brew v Mizudashi

 

+ bonusový recept – LEMON BREW

Ten, kto navštívil našu bratislavskú kaviareň v letných mesiacoch vie, že náš legendárny lemon brew je best seller. Je to skvelá, osviežujúca kávová limonáda a o jej recept sa s vami rád podelím.

  • pripravte si cold brew kávu v mizudashi
  • do 500 ml cold brew dajte 50ml čerstvo vyšťavenej citrónovej šťavy, 5g trstinového cukru a dolejte 150 ml sódy. Nápoj poriadne premiešajte. Voilá, Lemon Brew je na svete. V jednoduchosti je krása :-)

Krátky videonávod na prípravu lemon brew

 

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať