Menu
- Doručenie zadarmo pri objednávke nad 50 € -
← späť

Tanzánia Ilomba - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Ovocná bomba! Zrnká peaberry (perlové zrná) z Tanzánie v sebe ukrývajú bohatú, sladkú a šťavnatú chuť. Peaberry je vlastne "defekt" kedy sa v čerešni kávovníka zrodí len jedno zrnko a nie dve. Hovorí sa, že takéto zrnko samo o sebe nasaje chuť za dve zrnká. Z mojej osobnej degustácie to môžem len potvrdiť.

Táto káva pochádza od drobných farmárov z regiónu Mbozi a mestečka Ilomba. Družstvo Ilomba best AMCOS založilo v roku 2007 spracovateľskú stanicu Ilomba, ktorá vykupuje od farmárov ich dokonale červené kávovníkové čerešne. Tam prechádzajú čerešne vizuálnym triedením následne sa dajú do fermentačných kadí na 24 hodín a potom sa spracujú mokrou metódou na keňský štýl (premyté 2x). Takto spracovaná káva získava veľmi čistý a iskrivý nádych. Spracované zrná sa následne dajú sušiť na africké postele na 14 dní.

Je to prvá káva z Tanzánie v našej ponuke a veľmi radi objavujeme nové krajiny a s nimi aj nové chute. Verím, že bude chutiť aj Vám.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

9.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 27.09.2021
Príprava: Káva na filter

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká, cítiť v nej trstinový cukor a čerstvé ovocie. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti dominujú iskrivé tóny citrusov, zeleného jablka a sladkosť cukrovej trstiny. Dochuť kávy sa nesie v mierne horkejšom duchu, môžeme v nej nájsť čierny čaj.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Bourbon, Kent a Typica sa pestujú v regióne Mbozi, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou. Ručný zber a triedenie 2020.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Mbozi
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Ilomba
FARMÁR: drobní farmári z regiónu
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Bourbon, Kent, Typica - peaberry
SPRACOVANIE: mokré - washed
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020

 

Ak chcete vyťažiť maximum z tejto kávy, skúste postup od profi baristu Matúša na Hario V60:


15g kávy, 230g vody, hrubšie mletie, 95°C voda, celkový čas max. 3 minúty

1. 60g vody nechať 40 sek. kvitnúť

2. Doliať 100g vody okolo stredu pomaly

3. Pri 1:20 doliať 70g vody tiež okolo stredu

4. Nechať chvíľu vychladnúť a vychutnávať

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Ako bolo už spomenuté, je to fakt ovocná káva. Určite odporúčam milovníkom kyslejšej kávy, je skvelá na filter.

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2021 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0907 444 971
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.