200 rokov skúseností
Hoysala patrí k najstarším kávovníkovým farmám na svete. Kávovníky, čaje a rôzne korenie tu pestovali už v roku 1800. Vtedy patrila farma ešte dynastii Hoysala. Dnes je už v rukách tretej generácii kávovníkových farmárov, ktorí ju spravujú od roku 1950.
Kávovníky rastú vo svojom prirodzenom prostredí v lese, kde rastie vyše 200 druhov iných rastlín a žije množstvo zvierat od drobných chrobákov, cez plazov až po väčšie mačkovité šelmy. Dokonalý ekosystém, ktorý vytvorila príroda sa odráža na výslednej chuti kávy. Tá rastie bez ľudského zásahu.
Zberači zbierajú len dokonalé dozreté čerešne, ktoré následne prechádzajú viacerými úrovňami kontroly. Najprv vizuálnou, potom vodným kúpeľom (2x za sebou), kde sa oddelia nezdravé čerešne a následne zas vizuálnou. Počas sušenia na afrických posteliach, ktoré trvá 15 – 20 dní sa čerešne ešte manuálne čistia. Po vysušení sa káva dáva na ďalších 45 dní pomaly sušiť do vriec do tieňa. Táto metóda dodáva káve jej jedinečnú chuť.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filtrovaná káva
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Aróma kávy je prenikavá a ostrá. Telo kávy je mocné a čokoládové. V chuti dominuje horká čokoláda, karamel a sladkosť sušených fíg a mierna acidita zeleného jablka. Dochuť kávy sa nesie v podobne horkom, karamelovom duchu.
Kávovníky odrody Sarchimor sa pestujú v regióne Karnataka v nadmorskej výške 950 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2022.
REGIÓN: Karnataka
FARMA: Hoysala
ODRODA: Sarchimor
SPRACOVANIE: suché - natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 950 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2022
SCA - 85b