Brasil Crazy Jaguara– svetlé praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Brasil Crazy Jaguara– svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Šialený Jaguár útočí na chuťové bunky

Túto kávu som prvý krát objavil minulý rok na senzorickom tréningu. Na stole boli rôzne gejše a iné 90+ kávy, no mne najviac zachutila práve táto. Vtedy som ešte nevedel, že sa jedná o Brazíliu a bol som naozaj milo prekvapený, keď som to zistil. Nasledovalo vypátranie farmára a kontakt a voila po vyše pol roku sa nám podarilo túto kávu zaradiť do ponuky pražiarne.

Farma Jaguara má rozlohu 90 hektárov a nachádza sa v Campo das Vertentes. Farmu založil v roku 2001 Antonio Wandera so svojimi kamarátmi. V roku 2013 farmu zdedil po otcovi André Luiz, ktorý so svojou manželkou Natáliou rozhodol investovať do udržateľných techník a využivať čo najviac prírodných zdrojov pri pestovaní kávovníkov.

Za posledných 6 rokov sa im podarilo znížiť používanie agrochemikálií o 80 % vďaka zvýšením biodiverzity na farme. Tiež sa rozhodol, že začne pestovať Araru (viac info o odrode nájdete nižšie v sekcii viac informácií), ktorá je veľmi odolná odroda Arabiky. Táto odroda sa stáva čoraz obľubenejšou v Brazílíi, vďaka jej vysokej kvalite a odolnosti proti typickým chorobám. Čerešne Arary dozrievajú v porovnaní s inými odrodami pomalšie, a preto nasávávajú viac minerálov z pôdy, vďaka čomu majú bohatý chuťový profil.

Táto káva je spracovaná 48 hodinovou anaerobickou fermentáciou a sušená 21 dní na afrických posteliach a následne ešte 15 dní v drevených sudoch.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 17.05.2024
Príprava: Káva na filter
Upražené a vypité: 137x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuťový profil

Recepty

v60

30 g kávy na 450 ml vody (pomer 1:15)

23 klikov na comandante

94 stupňov voda

extrakcia 3 min.

 

    - prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
    - druhý nálev je pri 30 sekundách a dolejem 90g vody (dokopy tam je 150g)
    - tretí nálev je pri 1 min. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 250g)
    - štvrtý nálev je pri 1 min. 30 sek. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 350g)
    - piaty nálev je pri 2 min a dolejem 100g vody (dokopy tam je 450g)
    - pri 2 min 30 sek. krúživými pohybmi pomiešam obsah drippera

aeropress

Obrátená metóda

20 g kávy na 260ml vody (pomer 1:13)

22 - 23 klikov comandante

93 stupňov voda

extrakcia 2:30

 

    - prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
    - druhý nálev pri 30 sek. a dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 120g)
    - tretí nálev pri 1 min. dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 180g)
    - štvrtý nálev pri 1 min. 30 sek. Dolejem 80g vody a premiešam (dokopy tam je 260g)
    - pri 2 min. nasadím nádstavec s filtrom (pozor, treba ho opláchnuť vodou)
    - začína extrakcia, ktorá trvá cca. 30 sek.

Chuť kávy

Káva má stredne silné, čajové telo. V chuti prevláda sladkosť arašidov a iných orechov. V dochuti môžeme nájsť jemnú čajovú chuť cascary.

Pôvod kávy

Odrody kávovníkov Arara sa pestujú v regióne Minas Gerais. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1100 m n. m. a čerešne sú spracované suchou fermentáciou, následne je káva sušená 15 dní v drevených sudoch. Strojový zber, ručné triedenie September 2023

Ďalšie informácie

REGIÓN: Minas Gerais- Campo das Vertentes, Brazília
FARMA: São Francisco de Assis/ Fazenda Jaguara
FARMÁR: André Garcia, Natalia Moreira
ODRODA: Arara
SPRACOVANIE: 48 hod. anaerobická fermentácia
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1100m n. m.
ZBER: strojový zber, ručné triedenie September 2023

Prečítajte si viac o kávovej odrode Arara

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať