Dokonalá symfónia chutí. Ultra limitovaná edícia!
Ročne ochutnám desiatky ba až stovky rôznych káv. Občas natrafím na vzácny klenot ako je táto Costa Rica. Bez nadsázky môžem povedať, že takúto zaujímavú kávu som ešte nikdy nepil a patrí do môjho pomyselného TOP 3 rebríčka všetkých čias.
Farma canet patrí medzi najvyššie položené farmy na Costa Rice a je to vlastne prales. Kávovníky rastú spoločne s rôznymi ovocnými stromami, čo má za následok veľmi bohatú faunu a flóru. Toto kávovníky milujú!
V rámci farmy si vyčlenili microlot o rozmere 1,5 ha, ktorý nazvali Chopin. Na tejto malej ploche sa farmár rozhodol spraviť experiment. Čerešne na kávovníkoch nechal až dovtedy, kým sa takmer nevysušili. Následne čerešne dosušil na afrických posteliach a potom ich spracoval polo-mokrou (honey) metódou. Podobne, ako pri tokajskom hrozne aj v týchto čerešniach kávovníkov bola obrovská cukornatosť. To má za následok naozaj veľmi sladkú kávu.
Keďže sa jedná o veľmi nákladnú metódu spracovania kávy, tak je produkcia microlotu len 500 kg zelenej kávy. Nám sa podarilo uchmatnúť polovicu. Ak chcete zažiť dokonalú symfóniu v šálke, tak určite ochutnajte Chopina.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
TURBOSHOT
20g kávy na 45g nápoja
čas extrakcie 20 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky
PEŤO ODPORÚČA
20g kávy na 50g nápoja
čas extrakcie 25 - 28 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky
Aróma kávy je veľmi sladká, vanilkovo rumová. Telo kávy je okrúhle a stredne silné, čajové. V chuti dominuje sladkosť hrozienok a medu s minimálnou aciditou. V chuti môžeme nájsť aj tóny zrelého červeného hrozna a miernu arómu fermentácie/alkoholu. Dochuť kávy sa nesie v duchu mliečnej čokolády.
Odrody kávovníkov Caturra a F1 sa pestujú v regióne Tarrazu vo vulkanickej pôde. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1800 m n. m. a čerešne sú spracované metódou raisin honey. Ručný zber a ručné triedenie August 2023.
REGIÓN: Tarrazu
FARMA: Finca El Canet
FARMÁR: Hector Esteban Sanchez
ODRODA: Caturra, F1 - Milenio
SPRACOVANIE: raisin honey
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1800 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, august 2023