Ethiopia Woreda Uraga - stredné praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Ethiopia Woreda Uraga - stredné praženie (200 g, zrnková káva)

Novinka

OPLATÍ SA BYŤ ČIERNOU KOZOU?

Tento klenot z Etiópie pochádza z vysokohorskej oblasti Uraga v regióne Guji, jednej z najvyššie položených oblastí v krajine. Väčšina kávovníkov tu patrí k mladším, vďaka čomu majú vyššie výnosy a sladšie ovocie.

Pre etiópske kávy je charakteristické naturálne spracovanie. Aj mne osobne najviac chutí naturálna Etiópia a preto ma zaujali vzorky zo spracovateľskej stanice Woreda Uraga, ktorá sa venuje výlučne len mokrému a polo-mokrému (honey) spôsobu spracovania. Nie je bežné, aby stanica spracovávala svoju kávu len jediným spôsobom, a v Etiópii je doslova rarita, ak stanica vôbec nevyužíva naturálne spracovanie. Woreda Uraga je teda taká jedinečná ako čierna koza medzi bielymi :-)

Vďaka tejto špecializácii sa členovia stanice Woreda Uraga stali skutočnými odborníkmi na mokré a polo-mokré spracovanie kávy. Do našej ponuky sme zaradili kávu spracovanú metódou black honey, ktorá odzrkadľuje ich precízny prístup a prináša výnimočné chute a arómy.

Presvedčte sa sami, či sa oplatí byť čiernou kozou medzi bielymi.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)





Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Vypredané
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 29.11.2024
Min. trvanlivosť: 29.11.2025
Upražené a vypité: 209x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je ťažšia, no veľmi sladká. Telo kávy je pomerne silné, ťažšie. V chuti sa kĺbia tóny sušeného bobuľového ovocia a
karamelizácie. Dochuť kávy je dlhá a nájdeme v nej horkosť grapefruitu a pomarančovej kôry.REGIÓN: Guji, Oromia

Pôvod kávy

Mix divokých odrôd kávovníkov sa pestujú v regióne Guji v nadmorskej výške až 2300 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované black honey anaerobickou fermentáciou a následne sušené na slnku. Ručný selektívny zber 2024.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Guji, Oromia
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Woreda Uraga
ODRODA: Heirloom - divoké odrody kávovníkov
SPRACOVANIE: Black Honey Anaerobic
NADMORSKÁ VÝŠKA: 2000 - 2300 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2024

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA ŠŤASTNÉ A KÁVOVÉ

HURÁÁÁ NA NÁKUP!