Ethiopia Woreda Uraga - SVETLÉ praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Ethiopia Woreda Uraga - SVETLÉ praženie (200 g, zrnková káva)

Peťo odporúčaNajpredávanejšieNovinka

OPLATÍ SA BYŤ ČIERNOU KOZOU?

Tento klenot z Etiópie pochádza z vysokohorskej oblasti Uraga v regióne Guji, jednej z najvyššie položených oblastí v krajine. Väčšina kávovníkov tu patrí k mladším, vďaka čomu majú vyššie výnosy a sladšie ovocie.

Pre etiópske kávy je charakteristické naturálne spracovanie. Aj mne osobne najviac chutí naturálna Etiópia a preto ma zaujali vzorky zo spracovateľskej stanice Woreda Uraga, ktorá sa venuje výlučne len mokrému a polo-mokrému (honey) spôsobu spracovania. Nie je bežné, aby stanica spracovávala svoju kávu len jediným spôsobom, a v Etiópii je doslova rarita, ak stanica vôbec nevyužíva naturálne spracovanie. Woreda Uraga je teda taká jedinečná ako čierna koza medzi bielymi :-)

Vďaka tejto špecializácii sa členovia stanice Woreda Uraga stali skutočnými odborníkmi na mokré a polo-mokré spracovanie kávy. Do našej ponuky sme zaradili kávu spracovanú metódou black honey, ktorá odzrkadľuje ich precízny prístup a prináša výnimočné chute a arómy.

Presvedčte sa sami, či sa oplatí byť čiernou kozou medzi bielymi.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Vypredané
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 29.11.2024
Min. trvanlivosť: 29.11.2025
Príprava: Káva na filter
Upražené a vypité: 156x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je ťažšia, no veľmi sladká. Telo kávy je pomerne silné, ťažšie. V chuti sa kĺbia tóny sušeného bobuľového ovocia a karamelizácie. Dochuť kávy je dlhá a nájdeme v nej horkosť grapefruitu a pomarančovej kôry.

Pôvod kávy

Mix divokých odrôd kávovníkov sa pestujú v regióne Guji v nadmorskej výške až 2300 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované black honey anaerobickou fermentáciou a následne sušené na slnku. Ručný selektívny zber 2024.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Guji, Oromia
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Woreda Uraga
ODRODA: Heirloom - divoké odrody kávovníkov
SPRACOVANIE: Black Honey Anaerobic
NADMORSKÁ VÝŠKA: 2000 - 2300 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2024

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Príprava ako espresso. Vôňa zŕn nie je silná, ale príjemná. Pomlieť je lepšie trošičku hrubšie. Po zomletí mi vonia ako tmavšie kávy. Aróma po extrakcii je výraznejšia, pre mňa vanilková. Chuť menej sladká, skôr ovocno-citrusová. Dochuť je dlhá - úplne grepová. Túto kávu mi skôr vyhovuje piť ju horúcu. Takže u tejto kávičky sa všetko nesie v takom citrusovom duchu. Zaujímavý experiment.
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA ŠŤASTNÉ A KÁVOVÉ

HURÁÁÁ NA NÁKUP!