Káva - Kolumbia - Columbia Risaralda - La Celia | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Columbia Risaralda - La Celia (200 g, zrnková káva)

Najpredávanejšie

V chuti dominujú čokoládové a karamelové tóny s minimom acidity, pripomínajúce sušené figy.

Kolumbijská káva je celosvetovo uznávaná pre svoju vynikajúcu vyváženosť a plnú arómu. Pestovaná v srdci západných Ánd v regióne Risaralda je táto káva odrody Castillo synonymom pre kvalitu a jedinečný chuťový profil.

Pražíme ju na odtieň Full City vďaka čomu ponúka mohutné a silné telo s dominantnými čokoládovými a karamelovými tónmi, ktoré sú jemne doplnené minimálnou aciditou a dochuťou sušených fíg. Intenzívna a horká dochuť zanechá v ústach dlhotrvajúci zážitok, ktorý uspokojí každého milovníka kávy.

Kávovníky sú pestované vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1 300 – 1 400 metrov, čo káve dodáva jej charakteristickú chuť a arómu. S každým šálkom tejto kávy tak môžete ochutnať kúsok kolumbijskej prírody a tradície, ktorá sa začala formovať už v 19. storočí.

Výberová káva od malých farmárov z regiónu La Celia v Risaralde je zberaná ručne a spracovaná mokrou metódou, následne sušená na slnku.

100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu

Cena (s DPH)

7,10
Balenie:
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 17.07.2024
Upražené a vypité: 6047x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Telo kávy je mohutné a silné. V chuti dominujú ťažké čokoládové tóny s minimom acidity, pripomínajúce sušené figy. Dochuť kávy je horká a intenzívna.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Castillo sa pestujú v západných Andách v regióne Risaralda, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1400 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.

Ďalšie informácie

REGIÓN: La Celia, Risaralda

FARMA: Drobní farmári z regiónu

SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Trilladora Santa Teresita

ODRODA: Castillo

SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 – 1400 m n. m.

 

Viac informácií o káve z Kolumbie sa dočítate v našom článku.

Hodnotenia

Celkovo
8 hodnotení Pridať hodnotenie
    Chýba mi tu trochu acidity + kávu je nutné namlieť na jemnejšie inak preteká fakt rychlo a extrakcia je veľmi rychlá a káva je ako voda... toto nie je moj favorit.
    Chutná.
    Pri extrakcii sa zdá ako keby sa príliž rýchlo vyextrahovala a potom nateká už len voda,inak ako pri ostatných kávach. Na sitku bez dna to dobre vidieť. Možno ju neviem pripraviť, sú tu na výber ale chutnejšie kávy.
    možno by to chcelo predsa len zaradiť aj nejaké supremo do ponuky aby sme si mohli porovnat s excelsio.
    Klasika
    celkom príjemná, značne zemitejšia a o niečo horkejšia ako ostatné, ktoré som zatiaľ skúšal, osobne som skôr na sladšie, ale občasná zmena tiež neuškodí :)
    3,5* - Komu chutí Honduras, určite ocení aj Columbiu pre jej príjemnú horkosť. Mne u nej chýba acidita ale manželke tento typ káv chutí.

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA 13 ROKOV COFFEEIN

Jupíííííí na nákupy