Rwanda Nyakizu - svetlé praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Rwanda Nyakizu - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Spracovateľská stanica Nyakizu leží na juhu krajiny v regióne Nyaruguru blízko hraníc s Burundi. Tento región je známy svojim vysokým potenciálom na pestovanie kávovníkov. Vďaka vysokej nadmorskej výške, pôde bohatej na minerály, prívetivému podnebiu pre kávovníky a množstvu zrážok tu rastie výborná káva s vysokou cukornatosťou a bohatým chuťovým profilom.

Kávovníkové čerešne sa dostávajú do stanice vďaka drobným farmárom z regiónu, ktorí pestujú výlučne len odrodu Bourbon. Stanica Nyakizu vykúpi ich čerešne za férovú cenu, a tie idú na spracovanie. Začína sa ručným triedením a následne idú čerešne na celý proces mokrého spracovania s 18-hodinovou fermentáciou na jej konci. Nakoniec sa káva suší na afrických posteliach až 35 dní. (Vďaka vysokej nadmorskej výške je aj vysoká vlhkosť vzduchu, a tá proces sušenia výrazne spomaľuje.)

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

8,00
Množstvo:
Vypredané
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 28.02.2022
Upražené a vypité: 109x

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné, čajové. Dominantou v chuti je ovocnosť, ktorá je veľmi iskrivá až perlivá. V chuti nájdeme tóny citrusových plodov, ako sú limetky a citróny. Dochuť kávy je mierne horká, pripomínajúca jemne spálený karamel.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Bourbon sa pestujú v regióne Nyaruguruvo, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1750 - 2100 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou a zbierané a triedené ručne v roku 2018.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Nyaruguru

SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Nyakizu

FARMÁR: drobní farmári z regiónu

PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály

ODRODA: 100% Bourbon

SPRACOVANIE: mokré (18-hodinová fermentácia)

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1750 - 2100 m n. m.

ZBER: ručný, máj 2018

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA 13 ROKOV COFFEEIN

Jupíííííí na nákupy