Menu
- Doručenie zadarmo pri objednávke nad 20.00 € -
← späť

Alternátivný kávovar Aeropress GO + 200 g zrnkovej kávy ako DARČEK

Novinka

- Aeropress GO pre prípravu filtrovanej kávy v pohodlí domova alebo na cestách
- Môžete si zvoliť množstvo od 1 do 4 šálok podľa stupnice vyznačenej na odmerke
- Zomletá káva je stále v kontakte s vodou
- Vyrovnaná chuť kávy
- Káva neobsahuje žiadne drobné čiastočky a je jemná ako espresso
- Veľmi jednoduchá údržba
- Súčasťou balenia je 350 filtrov a hrnček
- Objem: 237 ml
- Rozmery: 12 × 9 × 9 cm

200 gramov zrnkovej kávy ako DARČEK (podľa aktuálnosti skladu a podľa nášho výberu).

Cena (s DPH)

33.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 20.00 €
Dostupnosť: Skladom

Ďalšie informácie

Návod, ako si pripraviť kávu cez Aeropress

Na začiatok je dôležité povedať, že existuje viac ako 10 metód príprav kávy cez Aeropress. Na internete je množstvo foto-návodov, ale aj videí. Taktiež si môžete vymyslieť vlastnú metódu prípravy. Pomeliete si kávu jemnejšie/hrubšie, alebo necháte kávu lúhovať dlhšie/kratšie. Všetko je to na Vás. V našom foto-návode je postup, ktorý sa nám osvedčil najviac a káva nám týmto postupom chutí najlepšie.

1. Predpríprava

  • Pripravíme si všetko, čo budeme potrebovať. Aeropress, mlynček na kávu, filtre, konvicu a, samozrejme, kávu. Pred prípravou je dobré celý Aeropress a jeho komponenty umyť v teplej vode.
  • Vložíme papierový filter do "zásobníku" a premyjeme ho horúcou vodou. Zásobník s filtrom odložíme a ideme na ďalší krok.

Príprava kávy cez Aeropress Príprava kávy cez Aeropress Príprava kávy cez Aeropress

2. Príprava

  • Do mlynčeka nasypeme cca 15 g kávy a kávu namelieme. Každému sadne iná hrúbka mletia. My sme kávu namleli na hrúbku približne kuchynskej soli.
  • Pred mletím dáme zovrieť vodu. Po zovretí by mala chladnúť cca minútu. Správna teplota je 93 - 94 stupňov.
  • Zložíme Aeropress a nasypeme do neho namletú kávu.
  • Kávu v Aeropresse zalejeme asi 1 dcl horúcej vody a počkáme 30 sekúnd.
  • Počas týchto 30 sekúnd káva "kvitne". Po uplynutí 30 sekúnd kávu poriadne zamiešame (miešame 10 sekúnd) a počkáme ďalších 30 sekúnd.
  • Dolejeme horúcu vodu cca 1 cm pod okraj Aeropressu a počkáme 30 sekúnd.
  • Kávu poriadne zamiešame (miešame 10 sekúnd) a na Aeropress nasadíme filter.

Príprava kávy cez Aeropress Príprava kávy cez Aeropress Príprava kávy cez Aeropress

3. Extrakcia

  • Pripravíme si väčšiu šálku a Aeropress otočíme do nej.
  • Jemným tlakom začneme tlačiť na Aeropress. Samotná extrakcia by mala trvať cca 20 sekúnd, takže svoj tlak treba prispôsobiť času extrakcie.
  • Tesne pred koncom extrakcie budeme počuť syčanie. Znamená to, že extrakcia je už skoro ukončená.
  • Vypijeme svoju šálku kávy a máme skvelý deň :-)

Príprava kávy cez Aeropress Príprava kávy cez Aeropress Príprava kávy cez Aeropress

Hodnotenia

Celkovo
Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2021 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0907 444 971
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.