Káva - Ethiopia Beloya - svetlé praženie | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Ethiopia Beloya - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Spracovateľská stanica Biloya začala experimentovať s kontrolovanou fermentáciou čerešní od roku 2018. Chceli sa odlíšiť od ostatných staníc v okolí a hľadali spôsoby ako na to. Nakoniec vyvinuli svoju špeciálnu metódu postupu anaerobic natural, ktorá sedí káve z ich regiónu najviac.

Biloya spolupracuje s farmármi z regiónu a svoju úrodu sem dodáva 310 drobných farmárov z blízkeho okolia. Po prebratí čerešní od farmárov sa vyčistia a vyselektujú len tie najkrajšie a najzrelšie plody. Následne sa dajú do špeciálnych vzduchotesných sáčkov a tam sa nechajú fermentovať. Po uplynutí 24 hodín sa čerešne rozprestrú na africké postele, kde sa na priamom slnečnom žiarení sušia ďalšie 2 až 3 týždne. Vďaka tomuto postupu získava táto káva jedinečnú chuťovú charakteristiku a vlastnosti.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

9,00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 28.02.2022
Príprava: Káva na filter

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi iskrivá a sladká. Pri mletí rozvoniate celú miestnosť. Telo kávy je stredne silné a šťavnaté. V chuti prevláda súhra tropického a sušeného ovocia so sladkosťou javorového sirupu na pozadí. Dochuť kávy sa nesie v jemne horkejšom, kakaovom duchu.

Pôvod kávy

Divoké odrody kávovníkov sa pestujú v regióne Yirgacheffe, vo vulkanickej pôde pri meste Kore Beloya, v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sa najprv nechajú fermentovať na 24 hodín a následne sa spracujú suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2021.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Yirgacheffe, Kore Beloya
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Biloya
FARMA: drobní farmári z regiónu
ODRODA: Heirloom - divoké odrody
SPRACOVANIE: anaerobická fermentácia (24 hod.) - natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020/2021

 

Ako vyťažiť z tejto kávy maximum? Náš barista Matúš sa pohral s receptami a tu sú:

 

V60:
15g, 250g vody, 98°C, 2:30 min., hrubé mletie
 
1. Naliať 50g a nechať 45 sekúnd kvitnúť
2. Doliať 100g vody pomaly od stredu
3. Pri 1:30 doliať 100g vody
4. Nechať klesnúť a nakoniec poriadne premiešať
 
Aeropress:
14g, 170g vody, 2:10 min., 93°C, stredne hrubé mletie, obrátený spôsob 
 
1. Naliať 120g vody a nechať 20 sek. kvitnúť
2. 30 sek. poriadne miešať
3. Pri 1:40 obrátiť a začať tlačiť do 2:10
4. Do nápoja doliať 40g vody alebo podľa potreby
5. Premiešať a vychutnávať

 

Viac o anaerobickej fermentácii si môžete prečítať v našom článku TU.

Hodnotenia

Celkovo
2 hodnotenia Pridať hodnotenie
    Skvelá Etiópia! Presne takúto chuť očakávam od naturálnej Etiópie. Robím si cez moka konvičku.
    Veľmi svieža a ovocná kávička :) určite odporúčam.
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Neviete to povedať slovami? Povedzte to kávou

Chcem obdarovať moju mamu