Papua je relatívne nová čo sa týka v pestovaní výberovej kávy. Až 85% kávy pochádza od drobných farmárov, ktorí svoju úrodu predajú do najbližšej spracovateľskej stanice. Lamari je spracovateľská stanica, ktorá dostala meno po rieke, ktorá preteká v jej blízkosti. Vodu z tejto rieky používajú aj pri spracovaní kávy.
Ľudia, ktorí stoja za stanicou Lamari sa rozhodli zvýšiť kvalitu predávanej kávy na maximálnu možnú úroveň. Preto pravidelne školia svojich farmárov a ukazujú im ako správne pestovať a zbierať kávovníkové čerešne. Robiť výberovú kávu si žiada väčšie úsilie, ale farmári sú následne lepšie zaplatení a koncoví zákazníci spokojnejší.
Teraz máte možnosť ochutnať prácu farmárov z regiónu Obura-Wonenara a sami zhodnotiť ich úsilie. Budeme radi za každú recenziu, ktorú zanecháte.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City - tmavé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Aróma kávy je sladká a karamelová. Telo je stredne silné, čajové. V chuti dominuje čierny čaj a horká čokoláda, ktorá pekne ladí so sladkosťou mandariniek a trstinového cukru. V chuti môžeme nájsť aj jemnú aciditu zeleného jablka. Dochuť sa nesie v horkejšom kakaovom duchu.
Kávovníky odrody Arusha, Blue Mountain, Bourbon a Typica sa pestujú v regióne Obura-Wonenara, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1700 - 2000 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou. Ručný zber a triedenie 2020.
REGIÓN: Obura-Wonenara
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Lamari
FARMÁR: drobní farmári z regiónu
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Arusha, Blue Mountain, Bourbon, Typica
SPRACOVANIE: mokré - washed
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 - 2000 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2020