Menu
- Doručenie zadarmo pri objednávke nad 50 € -
← späť

Costa Rica Toboba - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Túto kávu musíte ochutnať - dvojitá anaerobická fermentácia

Senel Campos zasadil svojich prvých 1000 kávovníkov už ako 12 ročný chlapec ešte v roku 1968. Na pozemku, ktorý ešte vtedy patril jeho rodičom vybudoval kávovníkovú farmu na ktorej žije so svojou manželkou a ďeťmi dodnes a venuje sa kávovému farmárčeniu celý svoj život.

Do roku 2014 fungovali len ako zberači, teda svoju úrodu predávali za malý zisk okolitým spracovateľským staniciam. No po tom, čo sa ich rodina dostala do finančných ťažkostí pochopil, že musí niečo zmeniť. Rozhodol sa preto zmeniť celý prístup k farmárčeniu a rozhodol sa, že posunie kvalitu svojej kávy na vyššiu úroveň a tak dostane za svoju prácu vyššiu odmenu. Na farme vybudovali vlastnú spracovateľskú stanicu, kávovníkové čerešne začali zbierať výlučne ručne a po zbere prechádzali viacerými triedeniami kvality. Od toho momentu sa ich kávy pohybujú na škále hodnotenia SCA ako 86+ bodové. Káva, ktorú od nich máme v ponuke má až 89 bodov.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City - tmavé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)


Viac informácií o spracovaní a farme nájdete nižšie.

Cena (s DPH)

10.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 27.09.2021

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká s jemným nádychom zrelého hrozna. Telo kávy je stredne silné a zamatové. V chuti dominuje džúsová sladkosť pomarančov s podtónmi tropického ovocia a červeného hrozna. Dochuť kávy sa nesie v kramelovo – čokoládovom duchu.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody červený Catuai sa pestujú v regióne Brunca, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 - 1800 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované dvojitou anaerobickou fermentáciou. Ručný zber a triedenie Marec 2021.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Brunca
FARMA: La Toboba
FARMÁR: Don Senel Campos
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Červený Catuai
SPRACOVANIE: dvojitá anaerobická fermentácia
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 1800 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, Marec 2021


Kávovníky na farme Toboba rastú v tieni iných stromov pod ktorými sa im náramne darí. Meno farmy La Toboba pochádza od rovnomenného hada, ktorý žije vo vysokých nadmorských výškach a veľmi rád sa ukrýva v tieni kávovníkov. Počas zberov nájdu až 20 takýchto jedovatých hadov, takže si zberači musia dávať obrovský pozor.

Spracovanie kávy - dvojitá anaerobická fermentácia. Don Senel sa rozhodol experimentovať aj so spracovaním kávy. Vie, že jedinečný chuťový profil vie vytvoriť vďaka experimentálnym metódam spracovania. My máme možnosť ochutnať tú technicky najnáročnejšiu. Zrelé čerešne sa ihneď po zbere dajú do špeciálnej centrifugy, kde sa oddelia kamienky a rôzne nečistoty. Následne čerešne putujú do kade s vodou, kde všetky defektné, alebo poškodené vyplávajú na povrch. Ostávajú už len tie dokonalé. Tie sa následne dajú sušiť na priame slnko na 72 hodín. Po prvotnom sušení sa dávajú do kadí s vodou, kde sa uzavrú a začína proces anaerobickej fermentácie. Ten prebieha niekoľko dní pod kontrolovanou teplotou, kým voda nedosiahne požadované pH. Potom sa čerešne vyberú a dajú sušiť do skleníkov, kde je vysoká vlhkosť. Po 4 dňoch sušenia sa čerešne vrátia do kadí s vodou na ďalšiu anaerobickú fermentáciu. Po druhej fermentácii sa čerešne vyberú a znovu dajú pomaly sušiť do skleníka až na 40 dní. Na tento extrémne komplikovaný proces musí dohliadať Don Senel každý deň.

Hodnotenia

Celkovo
Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2021 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0907 444 971
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.