Menu
- Doručenie zadarmo pri objednávke nad 30.00 € -
← späť

Honduras Oropendula - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Na farme Oropendula, ktorá patrí rodine Chavez bol zasadený prvý kávovník už v roku 1957. Dnes je hlavným farmárom Igork Padilla Chavez, ktorý na farme vyrastal a následne ju zdedil od svojho starého otca, ktorý farmu zakladal. Igork ale nezastal v čase a pochopil, že sa svet výberovej kávy hýbe dopredu. Preto začal experimentovať so spracovaním svojich káv, aby z nich dokázal vyťažiť maximum a objavil nové chute. Teraz máte možnosť ochutnať jeho špeciálnu metódu spracovania „anaerobic honey“, ktorú vyvíjal a zdokonaloval uplynulé 3 roky.

Igork na svojom micro lote pestuje kávovníky lempira, catuai a bourbon. Zbiera len dokonalo dozreté čeršne, ktoré následne premyje vodou a potom ich dá fermentovať do anaerobického prostredia na 36 hodín. Následne čerešne spracuje v mlyne, ale väčšina dužiny zostáva na zrnách, ktoré potom dáva sušiť na africké postele na 17 dní. Takto spracovaná káva dostáva jedinečný nádych chuti.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

9.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 30.00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 06.12.2021
Príprava: Káva na filter

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká, prenikavá a jemne korenistá. Telo kávy je silné karamelové. V chuti dominuje karamel, vanilka a na pozadí je jemná acidita zrelých červených jabĺk a sliviek. Dochuť kávy je kakaová.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Catuai, Bourbon a Lempira sa pestujú v regióne Santiago de Puringla v nadmorskej výške 1500 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované „anaerobic honey“ metódou. Ručný zber a triedenie 2020/2021.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Santiago de Puringla
FARMA: Oropendula
FARMÁR: Igork Padilla Chavez
PODA: vulkanická, bohatá na živiny
ODRODA: Catuai, Bourbon, Lempira
SPRACOVANIE: anaerobic honey
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1500 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2021

 

Zaujímajú Vás nové trendy v spracovaní kávy? Môžete si o nich prečítať viac v našom článku TU.

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Vôňa krásne sladká.Pripominajuca med. Chuť príjemné sladká.V pozadí jemná kyslosť. Určite odporúčam vyskúšať.
Copyright © 2011 - 2021 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0907 444 971
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Šťastné a kávové

Pri nákupe nad 30€ vám pribalíme: