Na farme Oropendula, ktorá patrí rodine Chavez bol zasadený prvý kávovník už v roku 1957. Dnes je hlavným farmárom Igork Padilla Chavez, ktorý na farme vyrastal a následne ju zdedil od svojho starého otca, ktorý farmu zakladal. Igork ale nezastal v čase a pochopil, že sa svet výberovej kávy hýbe dopredu. Preto začal experimentovať so spracovaním svojich káv, aby z nich dokázal vyťažiť maximum a objavil nové chute. Teraz máte možnosť ochutnať jeho špeciálnu metódu spracovania „anaerobic honey“, ktorú vyvíjal a zdokonaloval uplynulé 3 roky.
Igork na svojom micro lote pestuje kávovníky lempira, catuai a bourbon. Zbiera len dokonalo dozreté čeršne, ktoré následne premyje vodou a potom ich dá fermentovať do anaerobického prostredia na 36 hodín. Následne čerešne spracuje v mlyne, ale väčšina dužiny zostáva na zrnách, ktoré potom dáva sušiť na africké postele na 17 dní. Takto spracovaná káva dostáva jedinečný nádych chuti.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Aróma kávy je veľmi sladká, prenikavá a jemne korenistá. Telo kávy je silné karamelové. V chuti dominuje karamel, vanilka a na pozadí je jemná acidita zrelých červených jabĺk a sliviek. Dochuť kávy je kakaová.
Kávovníky odrody Catuai, Bourbon a Lempira sa pestujú v regióne Santiago de Puringla v nadmorskej výške 1500 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované „anaerobic honey“ metódou. Ručný zber a triedenie 2020/2021.
REGIÓN: Santiago de Puringla
FARMA: Oropendula
FARMÁR: Igork Padilla Chavez
PODA: vulkanická, bohatá na živiny
ODRODA: Catuai, Bourbon, Lempira
SPRACOVANIE: anaerobic honey
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1500 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2021
Zaujímajú Vás nové trendy v spracovaní kávy? Môžete si o nich prečítať viac v našom článku TU.