UGANDA Masira - tmavé praženie (200 g, zrnková káva) - africká káva | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

UGANDA Masira - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

Ochutnajte kávu, ktorá vyhrala 1. miesto v cuppingovej súťaži organizovanej v Ugande a ešte aj podporíte dobrú vec.

Dison Kareng spolupracuje s miestnou cirkvou, ktorá pomáha chorým deťom a časť svojich príjmov im odovzdáva. Už to samo o sebe je krásna myšlienka k nákupu tejto kávy, ale samozrejme nám v COFFEEIN ide hlavne o chuť kávy. A tá je... MASÍVNA

Dison má svoju malú spracovateľskú stanicu a okrem podpory mládeže podporuje aj drobných lokálnych farmárov z mesta Kapchorwa z ktorého pochádza. Vytvoril malé družstvo 15 mikro-farmárov s ktorými spoločne robia výberovú kávu. Svoje dokonalo dozreté čerešne odovzdajú Disonovi, ktorý ich následne spracuje anaerobickou fermentáciou.

Preraziť s kávou z Ugandy je ťažká misia, pretože konkurencia je veľká. Dison preto dlhé roky vyvíjal svoju vlastnú metódu spracovania, ktorú vyšperkoval do dokonalosti. Nebudem vám klamať, tá káva je už za hranicou fermentácie, ktorú považujem za „normálnu“. Zelená káva už nie je zelená, ale žltá a prešla veeeeľmi dlhou fermentáciou.

Vo finále sme dostali naozaj veľmi aromatickú kávu so silným telom. Ak vám chutila káva od Diega Samuela z Kolumbie, alebo Honduras El Naranjo, tak táto káva vám bude chutiť tiež.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City - tmavé praženie
Metóda prípravy: espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

10,00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 24.04.2023
Upražené a vypité: 322x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuťový profil

Chuť kávy

Aróma kávy je prenikáva a sladká. Telo kávy je silné, vínové a čokoládové. V chuti dominuje sladkosť čerstvo praženého kakaa, hrozienok a sliviek, ktorú doprevádzajú vínové podtóny. Na pozadí nájdeme aj jemnú horkosť čierneho čaju a horkej čokolády.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody SL14 a SL28 sa pestujú v regióne Mount Elgon v nadmorskej výške 1900 - 2000 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou anaerobickou fermentáciou. Ručný zber a triedenie 2022.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Mount Elgon
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Masira
FARMÁR: Dison Kareng a 15 drobných farmárov
ODRODA: SL14 a SL28
SPRACOVANIE: suchá anaerobická fermentácia
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1900 - 2000 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2022

Zaujíma Vás ako prebieha fermentácia kávy a čo to vlastne je? Tak si prečítajte náš článok o kontrolovanej fermentácii v káve.

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Neviete to povedať slovami? Povedzte to kávou

Chcem obdarovať moju mamu