Čistá chuť z pravlasti kávy
Po veľmi dlhej dobe sme do našej ponuky zaradili mokro spracovanú výberovú kávu z Etiópie. Na cuppingu ma očarila a okamžite som ju chcel. Región Guji, kde sa táto káva pestuje má dokonalé podmienky pre pestovanie kvalitnej kávy. Pôda bohatá na živiny a minerály, vysoká nadmorská výška a špeciálna mikroklíma dodávajú všetko potrebné pre skvelú kávu.
Spracovateľská stanica Arsosala bola založená v roku 2016. Vykupuje kávu od drobných farmárov z regiónu, ktorí zasadili kávovníky spoločne so vznikom stanice. Vďaka tomu majú kávovníky vysokú výnosnosť a sú silné a zdravé. Farmári dostávajú príplatok až 10% ak prinesú len červené, dozreté čerešne. Táto finančná motivácia pre farmárov naozaj funguje a zrná sú veľmi pekné s minimálnym množstvom „quakerov“ (nedozretá čerešna sa dostane do zberu)
Najviac ma na tejto káve očarila jej čistá, iskrivá chuť. Už som dlho nemal takúto peknú a čistú mokro spracovanú Etiópiu. Nie sú v nej žiadne rušivé elementy a cítim v nej čistú chuť Etiópie = vysokú nadmorskú výšku, mokré spracovanie a divoké odrody kávovníkov. Táto káva ma naozaj baví.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City
Metóda prípravy: espresso/moka/french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Aróma kávy je veľmi sladká pripomínajúca broskyňu. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti dominuje sladkosť ovocia ako sú broskyne, maliny a malé bobuľové ovocie. Dochuť kávy je mierne horká, s náznakom čierneho čaju a karamelu.
Divoké odrody kávovníkov sa pestujú v regióne Guji, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 2200 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou. Ručný zber a triedenie 2022.
REGIÓN: Guji, Uraga
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Arsosala
ODRODA: divoké odrody - heirloom
SPRACOVANIE: mokré - washed
NADMORSKÁ VÝŠKA: 2200 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2022
Oslávte s nami kávové Vianoce: