COSTA RICA SET AKÝ STE EŠTE NEMALI
Kontajner kávy s čerstvými zbermi z Costa Ricy dorazil do Európy. Naša kamoška Annelise má v Costa Rice pár známych farmárov od ktorých nakupuje kávy a predáva ich európskym pražiarom, ako sme aj my.
Dostali sme od nej 12 vzoriek káv a pôvodný plán bol, že si vyberieme len jednu kávu, no nakoniec sme si vybrali až 3. Tri kávy, ktoré sme si vybrali chuťovo prevyšovali všetky ostatné. Bola by škoda ich nemať všetky v ponuke.
Nakoniec sme sa rozhodli, že ich budeme predávať spoločne ako set. Každá jedna z nich je spracovaná inou metódou a je jedinečná a zaujímavá a skrýva iný chuťový zážitok.
Nižšie v kolónke "ďalšie informácie" nájdete o každej káve zo setu viac informácií.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 3 x 100g (zrnková káva)
SET OBSAHUJE TIETO KÁVY:
Don Alexis Ramirez – finca Los Campos
Don Alexis Ramirez je zakladateľom farmy Los Campos. Dlhé roky bol členom družstva, kde sa jeho káva zamiešavala do regionálnych blendov. Vedel, že jeho káva má na viac. Preto sa v roku 2015 rozhodol osamostatniť a postavil si vlastnú spracovateľskú stanicu.
Teraz všetky jeho kávy bodujú 88+ SCA. Používa inovatívne metódy spracovania kávy a je z neho miesta kávová celebrita. Kávu, ktorú od neho máme spracoval šokovou tepelnou fermentáciou. Čerešne dal do kade a tam ich fermentoval 24 hodín pri teplote 70°C. Následne ich sušil na priamom slnku 25 dní.
Chuťový profil: stredne silné džúsové telo, štavnaté tropické ovocie. marakuja, ananás, karamel
Info o káve:
REGIÓN: Los Santos
FARMA: Los Campos
FARMÁR: Alexis Ramirez
ODRODA: 100% catuai
SPRACOVANIE: thermic aerobic natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1750 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023
Fernando a Angie Altmann - finca San Sebastian
Manželia Fernando a Angie sú mladí farmári, ktorí pestujú kávu s prihliadnutím na najmodernejšie trendy. Fernando je agronóm – poľnohospodársky inžinier a jeho žena je Q graderka, profesionálna degustátorka kávy. Spojením ich skúseností dokážu pestovať dokonalú kávu a vyťažiť z pestovania a spracovania maximálny potenciál. Okrem toho sú aj pionieri v pestovaní kultivaru Milenio F1 – hybrid. Priniesli sme od nich tú istú odrodu F1 spracovanú 2 rôznymi metódami.
Extended Natural – predĺžené suché spracovanie. Čerešne sa sušili 25 dní na priamom slnku a ďalších 60 dní v tieni. Chuťový profil: mohutné telo, pražené kakaové bôby, passionfruit, citrusy, štavnaté tropické ovocie
Golden Honey – zrnká sa po zbere vylúpnu a dajú sa sušiť na priame slnko na 10 dní. Po sušení oddychujú ďalších 30 dní v tieni. Chuťový profil: čajové telo, zrelý žltý melón, nektarinky, karamel, čierny čaj
Info o káve:
REGIÓN: Naranjo
FARMA: San Sebastian
FARMÁR: Fernando a Angie Altmann
ODRODA: Milenio F1 - hybrid
SPRACOVANIE: Honey a predĺžený natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1800 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023
Oslávte s nami kávové Vianoce: