Komplexná odroda Milenio Vás dostane
Za touto jedinečnou kávou stojí farmár Oscar Chacón a jeho rodina. Centrálne údolie Costa Ricy, kde sa jeho farma nachádza má vysokú vlhkosť a to má za následok pomalé dozrievanie čerešní odrody Milenio. Túto kávu spracoval na svojej farme Las Lajas metódou black honey s krátkou studenou anaerobickou fermentáciou. Tento proces zachováva prirodzenú sladkosť zŕn, no jemná fermentácia vyzdvihuje chute kávy a podporuje komplexnosť.
Každý dúšok odráža Oscarovu vášeň pre kávu a jeho záväzok k najvyššej kvalite. Vychutnajte si túto výnimočnú kávu, ktorá prináša autentický kúsok Kostariky do vašej šálky.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
30 g kávy na 450 ml vody (pomer 1:15)
21 klikov na comandante
96 stupňov voda
extrakcia 2:45 min.
- prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
- druhý nálev je pri 30 sekundách a dolejem 90g vody (dokopy tam je 150g)
- tretí nálev je pri 1 min. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 250g)
- štvrtý nálev je pri 1 min. 30 sek. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 350g)
- piaty nálev je pri 2 min a dolejem 100g vody (dokopy tam je 450g)
- potom krúživými pohybmi pomiešam obsah drippera. Extrakcia končí o cca. 2:45
klasická metóda (tu aeropress funguje ako dripper)
20 g kávy na 300ml vody (pomer 1:15)
22 klikov comandante
94 stupňov voda
extrakcia 2:30
- prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
- druhý nálev pri 30 sek. a dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 120g)
- tretí nálev pri 1 min. dolejem 80g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 200g)
- štvrtý nálev pri 1 min. 30 sek. Dolejem 100g vody a premiešam (dokopy tam je 300g)
- začína extrakcia, ktorá trvá cca. 30 sek.
Aróma kávy je sladká a prenikavá, levandulová. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti sa kĺbia sladké medové tóny zrelého ovocia ako sú broskyne a mandarínky. Na pozadí je jemná acidita citrusov, ktorú doprevádza levandula. Dochuť kávy je jemne horká, karamelová.
Kávovníky odrody milenio sa pestujú v regióne Sabanilla de Alajuela vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1500 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované studenou black honey fermentáciou. Ručný zber a triedenie 2023.
REGIÓN: Sabanilla de Alajuela
FARMA: Las Lajas
FARMÁR: Oscar Chacón a rodina
ODRODA: Milenio
SPRACOVANIE: black honey anaerobic
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1500 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023