OCHUTNAJTE RUŽOVÚ KÁVU
Predstavujeme vám PINK KONG – limitovanú edíciu kávy, ktorá je vzácna ako ružová opica.
Tento blend sme vytvorili z troch výberových káv, ktoré spoločne vytvárajú výnimočnú chuť, ktorá ak by mala byť farbou, tak by bola jednoznačne ružová. Ružová farba našej gorily na etikete však nesie aj hlbší význam. Vo svete dnes zostáva už len 1069 voľne žijúcich goríl, ktoré čelia ohrozeniu svojho druhu. Touto kávou chceme poukázať na to, že sú na hranici vyhynutia.
Pripravili sme 1069 balíčkov a z každého predaného kusu pošleme 1 euro na záchranu goríl pre "the gorila organisation", takže dokopy spoločne vyzbierame a odošleme 1069 eur.
Čo od tejto kávy očakávať ? Veľa veľa ovocia a sladkosti. Táto káva šokuje chuťové bunky a z dlhej jahodovej dochuti sa budú spamätávať aj niekoľko minút. Ak ste teda milovníkmi horkých chutí, tak ruky preč!
100 % Arabika blend
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
TURBOSHOT
20g kávy na 60g nápoja
čas extrakcie do 20 sekúnd
CLASSIC (S)HIT
20g kávy na 50g nápoja
čas extrakcie 25 - 28 sekúnd
Aróma kávy je prenikavá, sladká a jahodová. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti kávy cítiť krásnu súhru trstinového cukru a sladkého tropického ovocia ktorú doprevádzajú čerstvé jahody. Dochuť kávy je krásne dlhá jahodová s podtónmi karamelu.
Blend je tvorený z 3 káv. Bázu (40%) tvorí Vietnam PINK honey, ktorý má ružové zrnká kávy počas spracovania. Káva teda nielen chutí ako ružová, ale aj jej farba je ružová. Druhú časť (40%) tvorí káva Costa Rica Jesus - extended natural, ktorá dodáva káve tóny sušeného ovocia. Zvyšok blendu (20%) tvorí káva z Kolumbie od Jaira Arcilu, ktorá bola macerovaná jahodami.
Ako vzniká káva PINK HONEY?
Spracovanie kávy metódou pink honey je zaujímavá variácia tradičného honey spracovania. Tento proces sa zameriava na vytvorenie jedinečného chuťového profilu tým, že kombinuje výhody fermentácie a starostlivého sušenia s čerešňovou dužinou na zrne. Pink honey metóda získava svoj názov od farby dužiny, ktorá zostáva na zrne počas vylúpania zrna z čerešne a následného sušenia.
Postup:
1. Po zbere a pretriedení sa čerešne umiestnia do nádoby na krátku fermentáciu, ktorá prebieha prírodne s prístupom kyslíka. Tento krok trvá cca. 14 hodín a pomáha rozložiť niektoré cukry a zložky v čerešniach, čím sa zvýraznia ovocné tóny. Po 14 hodinách sa na čerešniach vytvorí ušlachtilá pleseň.
2. Čerešne sa následne premyjú čistou vodou a nasypú sa do mokrého mlyna, ktorý vylúpe zrnká, ale časť dužiny sa ponechá na zrne. Zrnká aj niektoré časti dužiny sú sfarbené na ružovo (od toho je odvodený názov pink honey)
3. Následne sa postupuje ako pri metóde honey