Vietnam Lang Biang BLACK HONEY - stredné praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Vietnam Lang Biang BLACK HONEY - stredné praženie (200 g, zrnková káva)

AkciaNajpredávanejšieNovinka

Vietnamská výberová káva od Slovenského farmára!

Marián Takáč sa v roku 2016 vybral na mesačnú dovolenku do Vietnamu, no už sa odtiaľ nevrátil a dnes pestuje a spracúvava výberovú kávu. Počas dovolenky sa zoznámil s Lim. S dievčaťom, ktoré pochádza z etnickej minority zvanej Ko´ho, ktorá žije pod vrcholom Lang Biang a pestujú tam kávu už 100 rokov.

Kávu od Mariána máme už 4. rok po sebe a jeho príbeh ma dodnes fascinuje. Čo ma ale ešte viac vie nadchnúť je kvalita kávy, ktorá sa zlepšuje každým rokom. K tohtoročnej káve mám ale naozaj osobný vzťah, pretože zberov a spracovania kávy sme sa osobne zúčastnili a priložili ruku k dielu. Takže kávu, ktorú budete piť tento rok sme pomáhali zbierať, triediť aj spracovať. A nakoniec sme ju upražili.

Ak Vás zaujíma celý náš trip report z cesty do Vietnamu za Mariánom, tak si prečítajte celý príbeh pri šálke dobrej kávy.

REGIÓN: Dalat, Lang Biang
FARMÁR: kooperácia rodín kmeňa Ko’Ho
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: ZanYa
SPRACOVATEĽ: Marián Takáč
ODRODA: Bourbon, Typica, Caturra, Catimor
SPRACOVANIE: black honey
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1500 - 1700 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2023/2024

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00 €

10,00
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 07.02.2025
Min. trvanlivosť: 07.02.2026
Upražené a vypité: 262x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Recepty

Recepty

espresso

Recept Vietnam Lang Biang Black Honey espresso


Pomer (ratio): 1:2
Teplota extrakcie: 92°C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: 25-27 sekúnd

Chuť kávy

Aróma kávy je sladká a plná, a to isté platí aj pre telo kávy. V chuti dominujú ťažšie a sladšie tóny melasy a horkej čokolády. Na pozadí sa nesie sladkosť sušeného ovocia a slivkového džemu. Dochuť kávy sa nesie v horko-sladkom karamelovom duchu.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Bourbon, Typica, Caturra a Catimor sa pestujú v regióne Dalat, v nadmorskej výške 1500 - 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované black honey metódou. Ručný zber a triedenie 2024.

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie

Odporúčame

Copyright © 2011 - 2025 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA 200 g LÁSKY

Chcem darovať 200 g LÁSKY