Aké kávy pijú „kofeiňáci“?

Peter Szabó - foto Peter Szabó
SCA roasting professional
COFFEEIN články 10.12.2023
Aké kávy pijú „kofeiňáci“?

V predvianočnom zhone makáme všetci v pražiarni na plné obrátky a káva je neoddeliteľnou súčasťou našich pracovných dní. Na mlynčekoch na espresso a filter sa strieda jedna káva za druhou a denne tak ochutnáme aj 6 rôznych druhov káv. Naši kolegovia tak majú odpité všetko z našej ponuky. Opýtali sme sa ich, ktorá káva im najviac učarovala za posledné týždne.


Kitti

IMG_1592Kitti mi povedala, že Kuba bola jej TOP a nič ju nenahradí. No ako mnohí iní aj ona našla lásku v káve z Dominikánskej Republiky.


Laura

IMG_1595Laura si poslednú dobu obľúbila filtrovanú kávu. Jej NAJ je sucho spracovaný Vietnam Lang Biang od Mariána (táto káva je mimochodom aj moja topka). Taktiež jej veľmi sadli aj Costa Ricy z nášho najnovšieho degustačného setu, ktorý pražíme len na filter.


Szabolcs

IMG_1605Náš pražiar v tom má jasno už dlhé roky. ELITE. ELITE. ELITE.


Štefan

IMG_1596Náš najnovší člen pije výberovú kávu len pár mesiacov. Na otázku odpovedal, že jednoznačne ITALY. Horká, silná káva, ktorá pripomína talianske espresso.

András

IMG_1602Nutno dodať, že András denne skonzumuje aj 15 espries. Keď som sa ho opýtal, ktorá káva mu najviac učarovala, tak mi odpovedal, že mu chutia všetky od nás. Veľmi diplomatická odpoveď. Ak by si ale mal vybrať len jednu jedinú, tak hovorí, že EL Salvador ho ešte nikdy nesklamal.

 

Ak ste pri čítaní tohto článku dostali chuť na kávu, tak navštívte náš e-shop s kávou www.coffeein.sk a vyberte si čersvto praženú kávu z celého sveta. Teraz so zľavovým kódom BLOG10 získate navyše aj 10% zľavu na celý nákup.