Etiópia, konkrétne oblasť Yirgacheffe, je matkou kávy. Z divoko rastúcich kríkov v lese v regióne Kaffa sa rozšírila do celého sveta. Legenda hovorí, že pastier menom Khaldi uvidel svoje ovečky, ako jedia kávovníkové čerešne. Boli čulé, pobehovali a boli plné energie. Khaldi skúsil účinky kávových čerešní na sebe a tak "objavil" účinky kávy. Celý príbeh a cestu kávy z Afriky do sveta si môžete prečítať na našom blogu.
100 % Arabika
Bezkofeínová káva
Odtieň praženia: Full City
Metóda zbavenia kofeínu: Swiss Water
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády. Ide o bezkofeínovú kávu.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Yirgacheffe, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1700 – 1900 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Yirgacheffe
FARMA: drobní farmári z regiónu
ODRODA: divoké odrody
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 - 1900 m n. m.
Viac informácií o káve z Etiópie sa dočítate v našom článku.