V chuti prevládajú sladké tóny mliečnej čokolády, čerstvého tropického ovocia v kombinácii s trstinovým cukrom.
Costa Rica sa stala nezávislým štátom v roku 1821. V rovnakom roku vláda strategicky zadarmo rozdala veľké množstvo kávovníkových semien, aby ľudí pritiahli ku kávovému farmárstvu a dokonca dávala mladým rodinám pôdu zadarmo, ak sa zaručili, že na nej budú pestovať kávovníky. Taktiež zrušila dane za export a vyhlásila, že každý, kto začne pestovať kávovníky na opustenej zemi, stane sa po 5 rokoch ich vlastníkom. Pestovanie kávy sa teda stalo akýmsi „národným športom”.
Naša Kostarika sa pestuje vo vulkanickej pôde pod vulkánom Irazú. Takáto pôda je bohatá na minerály a živiny a káve dodáva skvelú, ucelenú chuť. Región Tarrazú je známy aj svojou dokonalou mikroklímou, vďaka ktorej čerešne kávovníkov dozrievajú pomalšie.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu
Telo kávy je stredne silné, sladké. V chuti prevládajú sladké tóny čerstvého tropického ovocia v kombinácii s mliečnou čokoládou a trstinovým cukrom. Dochuť kávy je mierne horká, pripomínajúca kôru pomaranča.
Kávovníky sa pestujú na západe krajiny v oblasti San Marcos de Tarrazú, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1800 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: San Marcos de Tarrazú
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: La Pastor
ODRODA: Caturra / Catuai
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 - 1800 m n. m.
Viac informácií o káve z Kostariky sa dočítate v našom článku.
Oslávte s nami kávové Vianoce: